<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-THKVV39" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Whatsapp Diari de Tarragona

Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

«Al Camp i a l’Ebre
n’estem fartes de rebre»

Clam unànime, amb una vuitantena de col·lectius, en contra del projecte del Hard Rock, que finalment aquest dimecres no passarà per la Comissió d’Urbanisme

18 junio 2023 19:12 | Actualizado a 19 junio 2023 07:00
Se lee en 3 minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
0
Comparte en:

Entitats ecologistes, plataformes i col·lectius de diferents àmbits feien sentir la seva veu en contra del macroprojecte del Hard Rock i en defensa del territori ahir a Tarragona, en una mobilització multitudinària a les comarques del sud de Catalunya que l’organització qualificà de «gairebé històrica».

«Estem fartes de ser l’abocador del país, amb projectes com el Hard Rock, les MAT, les renovables, les petroquímiques o les nuclears. Diem prou a un model econòmic que ens empobreix i que no fa res més que trinxar l’entorn», deia abans de la mobilització el portaveu de la plataforma Aturem Hard Rock, Eloi Redon. I, en aquest sentit, una de les proclames més corejades va era «al Camp i a l’Ebre n’estem fartes de rebre».

La convocatòria era al Passeig de les Palmeres a les 12 hores del migdia. La pluja de primera hora del matí feia pensar que freneria la gent. Tanmateix, no va ser així i a poc a poc es van anar sumant persones, que van formar una columna amb prop de 1.200 assistents segons Mossos d’Esquadra i que l’organització elevà fins a 4.000.

Moments abans de l’inici, l’organització rebia la notificació que la Comissió d’Urbanisme del Camp de Tarragona del pròxim dimecres dia 21 no abordarà l’aprovació del Pla Director Urbanístic (PDU), que ha de permetre engegar d’un cop la urbanització dels terrenys del Consorci Recreatiu i Turístic a Salou i Vila-seca. Per tant, una vegada més s’ajorna aquest tràmit i el projecte continua bloquejat.

Mossos xifrà l’assistència en unes 1.200 persones, l’organització elevà el número a 4.000

Redon assegurava que continuen havent-hi «aspectes ambientals sense resoldre’s». Temen que es pugui convocar una sessió extraordinària en qualsevol moment, per aquest motiu, asseguraven que la mobilització d’ahir «no és el final de res», sinó «la confirmació que la lluita que estem portant a terme continua endavant i ho farà amb noves accions cada vegada més fortes».

El col·lectiu se sent fort i està aconseguint sumar a nous actors. Ahir Unió de Pagesos també s’unia a la manifestació, davant la preocupació d’aquest sector pels problemes de sequera i el consum de recursos hídrics que pot comportar el desenvolupament del Hard Rock. Un malestar compartit amb la plataforma en Defensa de l’Ebre, que considera que, en cas de tirar endavant, suposarà «un malbaratament de recursos».

$!«Al Camp i a l’Ebren’estem fartes de rebre»

«El transvasament és la sangonera de l’Ebre i mentre la pagesia estem patint restriccions i perilla el conreu de l’arròs i el marisc, el CAT no està aplicant cap restricció i es volen tirar endavant projectes com aquest que suposarien més pressió pel riu i els seus sediments», afirmava Joan Anton Panisello.

Prop d’una vuitantena de col·lectius donaven suport a la protesta. Entre aquests també hi havia els sindicats, Cel Net, SOS Costa i Camp de Tarragona, Ecologistes en Acció, Greenpeace i el moviment Stop Creuers Tarragona, entre altres. Encara que majoritàriament aquest eren del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, també van participar-hi gent vinguda de la plataforma contra l’ampliació de l’aeroport i la B-40.

La columna va avançar per la Rambla Nova i cap a Corsini, encapçalada per una gran pancarta on es podia llegir: «Defensem la terra. Llaurem el futur». I a dalt, amb lletres més petites: «Aquí a baix n’estem farts». Algunes de les proclames més cridades van ser: «No, no, no. No volem Hard Rock», «fora la ludopatia del nostre dia a dia», «Damià Calvet, de cara a la paret» i «contra el capital, una aixada és el que ens cal».

Entre els assistents la Júlia, veïna de Tarragona, qui assegurava que s’hi havia sumat «per defensar la terra i que no facin el Hard Rock». Tot i l’assistència considerava que «és una cosa de tots. Ja sabem que sempre costa molt mobilitzar-se, però hi hauria d’haver tres o quatre vegades més d’assistents».

$!«Al Camp i a l’Ebren’estem fartes de rebre»

Per la seva banda, Carles Serra havia sortit acompanyat de la filla de set anys. «Realment veus com ells ja son una generació que estan molt més conscienciats amb tot el que fa referència al medi ambient. No pot ser que nosaltres ens despreocupem de tot. Els nostres polítics s’omplen la boca de la sostenibilitat, però després donen suport a projectes com aquest. No s’acaba d’entendre», afirmava el pare. En l’espectre polític van assistir-hi representants tant de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP), com d’En Comú Podem. Encara que en ambdós casos van fer-ho en un segon terme, donant tot el protagonisme a les entitats.

Una vegada a Corsini, la columna va continuar per Reding i fins a Unió i Apodaca. Des d’allà es va poder veure finalment tota la filera que, al voltant de dos quarts de dues de la tarda arribava a la plaça dels Carros, prop dels Serveis Territorials de Territori.

Des de la tarima, el portaveu de la plataforma Cel Net reivindicava que «es visibilitzi la normalitat diària del Camp de Tarragona», mentre insistia que «es vol normalitzar la manca d’informació» amb aspectes com els estudis de la qualitat de l’aire.

Finalment, tancava l’acte la portaveu d’Aturem Hard Rock qui va assegurar que la protesta d’ahir era «un punt i seguit». «Podem canviar les coses i cal seguir apretant». Els Lito Wakame posaven al colofó final.

Comentarios
Multimedia Diari