Ara Reus crea un pla de dinamització pels mercats municipals

La formació considera que són 'pols' del comerç local

| Actualizado a 22 mayo 2017 18:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Este Nàstic no tiene cara de play off. Lo cierto es que no la ha tenido durante las últimas semanas porque a la hora de la verdad no ha sacado a relucir la personalidad necesaria para un equipo que quiere estar arriba.

L’agrupació encapçalada per Jordi Cervera presenta un llistat de mesures per a regularitzar i millorar la salut dels dos mercats municipals. Dos ‘pols’ de comerç local que han de ser els pulmons del consum a Reus.

Reus ha estat i és una ciutat de mercat. Per això, des d’Ara Reus no s’entén que gairebé la meitat de les parades romanguin tancades. En la roda de premsa oferta avui, 13 de maig de 2015, al mercat del Carrilet, el candidat municipalista, Jordi Cervera, ha asseverat que la seva formació aposta per dinamitzar un tipus de comerç tradicional “tant nostre”.

Als dos mercats de Reus hi ha un nombre massa alt de parades tancades. El Mercat Central (Carrer de Sant Joan), un 28% de les parades són tancades degut a la poca activitat econòmica que s’hi mou; i un 45% de les parades del carrilet no aixequen persiana cada matí.

Davant aquesta situació Ara Reus pretén posar-hi remei regularitzant i fent un pla de pagaments ajornats dels paradistes d’ambdós mercats. Fonts de la formació política afirmen una “congelació del 30% de les taxes dels paradistes”. Segons paraules de la formació “no s’entén que els pulmons comercials de la compra diària perdin volum de negoci i des de l’Ajuntament no es faci un Pla de millora”.

Ara Reus ha presentat també un pla de xoc davant les adversitats econòmiques d’alguns paradistes amb una rebaixa, també, del 30% dels impostos dels marxants a través d’iniciatives com que “cada paradista faci la seva pròpia neteja” o que “la seguretat la faci la Guàrdia Urbana”.

A banda, Cervera ha comentat que Ara Reus també aporta la possibilitat d’oferir una hora d’aparcament gratuït pels clients dels mercats. Segons el mateix candidat “el comerç tradicional ha de ser competitiu; més en aquests temps de recés. I per ser competitius, Ajuntament i Mercat hem de treballar plegats per a ser competitius i atractius als ciutadans de la nostra ciutat”.

Avui s’ha presentat, també i en exclusiva, per part d’Ara Reus la idea de crear un mercat de productes locals de qualitat els diumenges al matí en l’espai Tecnoparc o a la zona del Parc de la Festa i els Terrenys del costat.

 

Comentarios
Multimedia Diari