Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Avlo, una altra forma de viatjar

Des de fa gairebé dos anys, viatjar amb comoditat, rapidesa i al millor preu és possible gràcies al tren d’alta velocitat low cost de Renfe, que amplia destinacions les properes setmanes

| Actualizado a 01 abril 2023 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El proper mes de juny es compleixen dos anys de l'inici del servei Avlo, una altra forma de viatjar que, en aquest temps, ja haurà arribat a Camp de Tarragona, Lleida, Barcelona, ​​Girona, Figueres Vilafant, València, Alacant, Sevilla, Màlaga així com a totes les estacions intermèdies dels diferents corredors on presti servei. En definitiva, l'únic servei universal de baix preu per a totes les destinacions.

I per continuar fent aquest servei universal, estem esperant que arribin els nous trens S106 per a seguir oferint el nou servei Avlo a totes les estacions dels corredors on es posi en funcionament.

Avlo es convertirà en un producte amb parades donant més servei a ciutats que disposen d'estacions d'alta velocitat.

Aquest reposicionament es farà de manera progressiva i gradual i no suposarà una reducció de l'oferta actual d'AVE en aquestes poblacions.

Què és Avlo?

Avlo és el tren d'alta velocitat de Renfe que permet viatjar a 300 quilòmetres per hora amb totes les comoditats i al millor preu; des de 7 euros, amb un preu fix de 5 euros per a menors de 14 anys i descomptes per a famílies nombroses.

Els bitllets es venen per tots els canals: web, app, guixetes, telèfon, màquines autovenda i agències de viatges.

Tots els trens disposen de wifi gratuït, a través de la plataforma Playrenfe, que, a més, ofereix continguts exclusius i retransmissions en directe; són accessibles per a persones amb mobilitat reduïda, i compten amb màquines de venda automàtica de begudes fredes i calentes i snacks.

$!Avlo a l’estació del Camp de Tarragona. foto: PERE FERRÉ

El bitllet bàsic inclou dues peces d'equipatge: una de mà i una altra de cabina, totes dues sense límit de pes. També està inclòs un carret o cadira de nadó plegables. Els seients reclinables ofereixen endolls individuals i llum lectora.

A la tarifa bàsica s'hi poden afegir altres extres, com ara elecció de seient, canvis i anul·lacions fins a mitja hora abans de la sortida del tren o una peça d'equipatge addicional.

Una mica d'història

L'estació de Figueres-Vilafant va ser l'escollida per a la sortida del primer servei comercial d'Avlo, a les 5.35 del 23 de juny de 2021. Gairebé una hora després, a les 6.20 del matí, va partir de Madrid el primer tren amb destinació a Barcelona. L'estrena, que s'havia previst per a l'abril del 2020, va haver de suspendre's a causa de la pandèmia de COVID-19.

Amb el primer aniversari es va poder constatar que el nombre de viatgers en aquesta línia s'havia triplicat respecte al període anterior, i que a més s'havia evitat l'emissió a l'atmosfera de 342.000 tones de CO2 si els desplaçaments s'haguessin fet amb vehicle privat, i més del doble si s'haguessin fet amb avió.

Una de les característiques importants del nou producte és que ha ampliat substancialment l'oferta de places a alta velocitat, ja que la incorporació dels Avlo no ha tingut incidència en el nombre de circulacions de trens AVE, Alvia o Intercity.

«Els serveis són excel·lents»

El testimoniatge d'altres viatgers sempre és la clau per confiar en un bon servei. Yolanda Fernández va ser una de les usuàries d'Avlo a l'agost del 2022, amb el trajecte estació del Camp de Tarragona amb destinació a Madrid. El preu i la combinació d'horaris va ser la clau perquè aquesta tarragonina es decantés per escollir el tren low cost d'alta velocitat.

«Els horaris són molt adequats per anar-hi i tornar el mateix dia. A més, els serveis són excel·lents i no vaig notar cap diferència entre el bitllet d'Avlo ni l'habitual d'Ave», declara Fernández, que assegura que pels preus tan competitius, «tornaria a escollir Avlo sense cap dubte».

Comentarios
Multimedia Diari