Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Botifarra d’ou i coca de llardons per celebrar Dijous Gras a Tarragona

Els menjars típics irrompen al Carnaval aprofitant l’afluència de gent als Mercats Central i de Torreforta, on se’n reparteixen milers de racions

08 febrero 2024 19:19 | Actualizado a 08 febrero 2024 19:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els dies tradicionals del Carnaval comencen amb el Dijous Gras, que és sinònim de menjar i de fartar-se’n. Ahir la coca de llardons i la botifarra d’ou, àpats habituals d’aquests dies, van irrompre a la celebració gràcies a la Colla La Bóta i als Mercats de Tarragona, respectivament, que en van estar repartit a tothom qui en vulgués al llarg del matí.

El Mercat Central de Tarragona i el de Torreforta van repartir 1.000 racions gratuïtes de botifarra d’ou amb una llesca de pa entre els clients dels establiments. En el cas del Mercat Central, on se’n van repartir 600 racions, ho van fer amb la col·laboració voluntària dels usuaris de la Fundació Estela de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla, com a part d’una de les seves activitats a la comunitat orientades a la inserció laboral. «Els que atenen el públic són persones que voldrien ser cuiners i cambrers, estan encantats amb el Carnaval», explicava Fàtima Ventosa, directora del servei de teràpia ocupacional de la Fundació.

Al llarg del matí i el migdia es van crear moltes cues tant al Mercat com a la plaça Corsini, a la paradeta on la Colla La Bóta repartia 2.000 racions de coca de llardons. Es venien al mateix preu que l’any passat: 1’20€ la ració. «És un acte tradicional que fem des de fa 39 anys, i el seguim fent pels clients de sempre», valoraba Rafael Lluís, de la Colla La Bóta. N’hi havia qui preferia salat, dolç o les dues coses i aprofitava per agafar l’esmorzar o el berenar del dia.

Comentarios
Multimedia Diari