Caixers automátics a 12 pobles petits per pagar tributs

Es posaran en marxa a Aiguamúrcia, Albinyana, Almoster, El Montmell, Garcia, Godall, La Torre de l’Espanyol, Paüls, Pratdip, Puigpelat, Vilaplana i Vinebre.

08 febrero 2018 16:51 | Actualizado a 09 febrero 2018 12:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els veïns de 12 municipis petits del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre podran realitzar els seus tràmits tributaris amb BASE, l’organisme autònom de la Diputació de Tarragona, sense haver-se de desplaçar.

Un acord entre la Diputació de Tarragona – BASE, CaixaBank i els 12 municipis permetrà instal·lar caixers automàtics d’última generació a Aiguamúrcia, Albinyana, Almoster, El Montmell, Garcia, Godall, La Torre de l’Espanyol, Paüls, Pratdip, Puigpelat, Vilaplana i Vinebre.

Es tracta de municipis que en l’actualitat no disposen de cap dispositiu d’aquest tipus. D’aquesta manera, la Diputació i CaixaBank s’uneixen per oferir un servei públic fent més accessible l’administració de BASE al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

En concret, l’acord consisteix en la instal·lació de dispositius d’última generació “Punt Groc” a espais municipals o a d’altres indrets d’ús públic.

A més, des dels dispositius de CaixaBank, veïns, empreses i organismes públics podran fer altres gestions amb tota facilitat, com per exemple, treure diners o realitzar transferències, entre molts d’altres.

El conveni, que han signat el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet; el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana; el president de BASE, Joan Piñol; i els alcaldes i representants dels 12 municipis preveu que CaixaBank, la Diputació de Tarragona-BASE i cada ajuntament assumeixen a parts iguals el cost de cada caixer. De la seva part, CaixaBank aportarà la tecnologia i es farà càrrec de la instal·lació i manteniment dels dispositius, els municipis facilitaran l’espai físic i vetllaran pel seu bon ús i BASE ha adaptat tot el seu sistema de pagament perquè sigui efectiu a través d’aquest sistema.

Josep Poblet ha destacat que l'acord esdevé una aliança estratègica emmarcada en el servei públic, que posa a l'abast dels municipis més petits els serveis de BASE, així com "la correcta prestació i el gaudi de serveis, sigui on sigui on es resideixi".

En aquest sentit, ha indicat que "arribar als més petits fa excel·lent el servei públic". Es tracta, ha afegit, d'un exemple únic al país, que, està obert a noves incorporacions de municipis en el futur. "Avancem cap a una inequívoca i necessària direcció", ha conclòs el president de la Diputació.

El president de BASE, Joan Piñol ha indicat que "ens trobem en un moment transcendent, en el marc del nostre objectiu d'acostar al màxim els nostres serveis a la ciutadania, en especial als ajuntaments més petits". Piñol ha destacat que, amb aquest acord, no només es beneficien del servei els municipis signants, sinó també els habitants d'altres municipis de la rodalia.

De la seva part, Jaume Masana, director territorial de CaixaBank a Catalunya, ha explicat que “afavorir la inclusió financera és una de les prioritats estratègiques de l’entitat, a més d’un pilar de l’estratègia de responsabilitat corporativa”.

“Aquest compromís de CaixaBank es materialitza amb la signatura d’aquest acord que farà possible que 12 municipis disposin, per primera vegada, de serveis financers”.

Actualment, CaixaBank compta amb una presència en el 100% de les poblacions de més de 10.000 habitants i en el 93% dels municipis de més de 5.000 habitants.

Com a portaveu dels municipis signants, l'alcalde d'Albinyana, qui també és secretari general de la Presidència de la Generalitat, Joaquim Nin, ha ressaltat el caire útil d'aquest acord, així com la sensibilitat de la Diputació de Tarragona per arribar arreu del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre.

Crítiques de la CUP

La CUP denuncia que la Diputació utilitza diners públics per finançar la instal·lació de 12 caixers automàtics a 12 municipis. El diputat provincial Edgar Fernández, denuncia que amb “l’excusa que la ciutadania pugui pagar els seus impostos a BASE-Gestió d’Ingressos, amb diners públics es financi el monopoli d’una empresa privada en aquests municipis”.

La CUP considera que si la voluntat real de la Diputació era que la ciutadania pogués pagar els impostos sense haver desplaçar-se a d’altres municipis hi havia diferents alternatives possibles que no implicaven cap entitat bancària externa, i que no sols això, sinó que encara podien facilitar més al ciutadà i ciutadana de poder realitzar aquests tràmits.

L’acord contempla que la Diputació assumirà un terç del cost de la instal·lació d’aquests caixers. Un altre terç anirà a càrrec de la pròpia entitat bancària. I el darrer terç, anirà a compte de cadascun dels ajuntaments dels municipis on s’instal·laran.

Comentarios
Multimedia Diari