CiU de Tortosa torna a presentar un renovat projecte de piscina coberta

El candidat Ferran Bel diu que el nou equipament, de 25 per 20 metres, costaria 5,42 MEUR, finançats a càrrec del pressupost municipal durant entre quatre i vuit anys

| Actualizado a 22 mayo 2017 18:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

El projecte de nova piscina coberta municipal, el fracàs del qual ha centrat una part important del mandat i la campanya, serà un altre cop una de les grans apostes de la candidatura de CiU a Tortosa. L'alcalde i cap de llista convergent, Ferran Bel, ha presentat els plànols d'un altre nou projecte d'equipament que, assegura, costaria 5,42 milions d'euros, finançats íntegrament durant entre quatre i vuit anys amb càrrec als pressupostos municipals, i seria de gestió íntegrament pública. Segons Bel, la nova piscina coberta, de 25x20 metres i 1,8 de profunditat, es construiria al llarg de dos anys, mantenint operativa l'actual, i permetria compatibilitzar competicions esportives i l'activitat general.

Des del mateix recinte de l'estadi municipal, però a una distància prudencial de la piscina descoberta enderrocada fa quatre anys en el que havia de representar l'inici simbòlic de l'obra, també en plena campanya electoral, Bel ha mostrat plànols i detallat les característiques de l'equipament. Un projecte, ha assegurat, que des del punt de vista tècnic es troba ja pràcticament enllestit, després de les converses mantingudes amb els diferents grups municipals i, segons ha apuntat, haver inclòs algunes de les seves propostes.

La nova piscina tindrà un vas principal de 25 per 20 metres, amb vuit carrils per a competició i deu per a entrenaments, amb una profunditat homogènia d'1,80 metres. A més, disposarà d'una petita piscina complementària de 12,5 per 6 metres i 1,40 de profunditat per a activitats de gimnàstica a l'aigua. Entre els equipaments complementaris figura un spa de 110 metres quadrats, grades desplaçables de 260 metres quadrats i un lateral de vidre -que es podrà obrir- permetent l'accés a una zona de gespa artificial i quatre pistes de pàdel laterals. Hi haurà vestidors d'abonats i de grups. A la part superior s'habilitarà, a banda d'una cafeteria que "funcionarà com a club social", tres sales per a fitness de 500 metres quadrats i un gimnàs.

Segons els plans de Bel, les obres es poden allargar dos anys en dos fases. Durant la primera, al llarg de divuit mesos, es treballarà mantenint l'antiga piscina coberta en funcionament, atès que la nova es construirà, com estava previst, als terrenys del costat, on es trobava la descoberta que es va enderrocar fa quatre anys. Un cop estigui finalitzada, s'enllestiran els vestidors de grups i la part de l'edifici situada a les actuals instal·lacions. Calcula que el procés podria finalitzar entre 2017 i 2018.

Tot plegat, assegura el candidat de CiU, costarà 5.419.000 euros, inclòs l'IVA i 286.000 euros per a la urbanització dels espais exteriors. Els recursos, a banda de possibles subvencions, procediran dels pressupostos municipals. Segons Bel, per evitar infringir la norma que limita l'increment de despesa anual, s'ajornarà el pagament durant un període d'entre quatre i vuit anys, assumible per al consistori a raó d'uns 1,5 milions anuals. També requeriran a l'empresa que assumeixi la construcció garanties de disposar de finançament suficient.

La gestió de les instal·lacions, ha recordat, mantindrà el model públic municipal previst. "Si l'haguéssim volgut privada, podrien ja estar fetes", ha precisat. Per contra, considera en aquest cas que aquest model resultaria un fracàs per les incompatibilitats que la gestió suposaria entre les necessitats dels clubs dedicats a les competicions i la resta d'usuaris, que suposaria un "cost per a l'Ajuntament". "Preferim retardar un o dos anys la construcció de les piscines que recordar el problema 25 anys", ha insistit. El projecte anterior presentat pel govern de CiU vinculava l'obra a la construcció i explotació d'un aparcament privat a la plaça Joaquim Bau, així com a la gestió de la zona blava. L'empresa va acabar fent fallida i va abandonar abans de pràcticament començar.

Al marge de la piscina com a gran inversió, Bel ha inclòs al programa de CiU en matèria d'equipaments esportius la renovació de la gespa artificial del camp de futbol Josep Otero, la segona fase de la base nàutica del Club de Rem, l'ampliació del rocòdrom del pavelló municipal per poder acollir competicions internacionals, el cobriment total de la pista poliesportiva de Vinallop, així com un nou skate park al barri de Ferrires, El candidat també ha promès suport a les activitats dels clubs, fomentar els parcs de salut i carrils bici.

Comentarios
Multimedia Diari