CiU impulsarà més mecanismes de participació i de transparència a l'Ajuntament de Tortosa

El candidat i alcalde avança que el reglament de participació ciutadana ja està en vigor i que el repte ara és que la ciutadania l'utilitzi

| Actualizado a 22 mayo 2017 18:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

CiU vol donar continuïtat a l'Ajuntament de Tortosa a una governança "pròpia del segle XXI". Segons ha explicat el candidat i alcalde, Ferran Bel, a les portes del consistori, aquest pròxim mandat es volen reforçar encara més els mecanismes de transparència i participació. Bel ha avançat que el reglament de participació ciutadana aprovat fa poques setmanes ha entrat en vigor aquest divendres i que el repte ara és desenvolupar-lo, aplicar-la i que la ciutadania l'utilitzi. El candidat de CiU ha reiterat el seu compromís de fer servir el reglament per dur a terme una consulta popular sobre el monument franquista, i ha avançat que l'Ajuntament serà avaluat per un organisme internacional sobre transparènc

El candidat de CiU a Tortosa, Ferran Bel, ha presentat aquest divendres les seves propostes sobre governança, transparència i participació davant de les portes del consistori. Bel ha assegurat que, si guanyen les eleccions, durant el pròxim mandat donaran continuïtat a les actuacions implementades en els darrers vuit anys. Una d'aquestes mesures és la figura del regidor de barri que manté el contacte directe amb la ciutadania i associacions. Bel s'ha mostrat satisfet de la seva relació "fluïda i cordial" amb la societat organitzada i ha assegurat que "aquesta comunicació la volem mantenir".

Sobre la participació de la ciutadania en el consistori, el candidat i alcalde ha explicat que el recent aprovat reglament de participació ciutadana es va publicar aquest dijous al butlletí de la província i que, per tant, ja ha entrat en vigor, i ha assegurat que el repte del pròxim mandat serà desenvolupar-lo i aconseguir que la ciutadania l'utilitzi. Bel s'ha compromès a endegar una campanya divulgativa per explicar les possibilitats del reglament amb l'objectiu que el ciutadà l'entengui "com una eina útil".

En aquest sentit, el reglament permet, entre altres, la possibilitat que el ciutadà s'adreci al ple de l'Ajuntament abans de les sessions plenàries, i avala les consultes populars. Bel ha reiterat el compromís de convocar una consulta sobre el futur del monument franquista del riu Ebre. "En el proper mandat hi haurà com a mínim una consulta per testejar aquest mecanisme", ha afegit.

Entre les propostes sobre governança, CiU també vol que l'Ajuntament pugui millorar la seva "bona nota" en transparència, reconeguda per la certificació 'infoparticipa' en els darrers dos anys sobre la pàgina web del consistori. El candidat, però, ha anunciat que ja han contactat amb l'organització 'transparència internacional' amb seu a l'Estat espanyol, per tal que avaluïn l'Ajuntament durant el pròxim mandat. "Només ho fan a ciutats amb més de 50.000 habitants però ja hem contactat amb ells perquè també ho facin de Tortosa. Volem que una organització internacional pugui acreditar i valorar el transparent que és no només la web sinó tot l'Ajuntament per donar garanties i seguretat al ciutadà, en un moment que es demanda això", ha conclòs.

Comentarios
Multimedia Diari