Condemnat l'exagutzil de Renau per donar una bufetada a l'alcaldessa

Rosa Maria Parés el va parar per demanar-li explicacions del perquè la nit anterior havia trucat 3 vegades al timbre de casa seva

19 mayo 2017 20:43 | Actualizado a 22 mayo 2017 07:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’exagutzil de Renau, que ha tingut diferents enfrontaments amb l’alcaldessa del municipi –fins que el jutge va decretar presó per a ell– ha estat ara condemnat a sis dies de localització permanent per haver clavat una bufetada a l’edil el juny de 2014. Tanmateix durant sis mesos no podrà apropar-se a menys de 100 metres de l’alcaldessa ni comunicar-se amb ella per qualsevol mitjà. En canvi, l’home ha estat absolt d’un delicte d’atemptat contra agents de l’autoritat. Per la seva part, l’alcaldessa i el seu marit han estat exculpats d’una falta de lesions.

L’acusat, Pere A. B., va treballar durant tres anys per l’Ajuntament de Renau, on va fer tasques d’agutzil. Cap a les 12.40 hores del diumenge 22 de juny de 2014 es dirigia al seu domicili situat a la mateixa localitat del Tarragonès. Es trobava al carrer Nou, per on passaven també l’alcaldessa Rosa Maria Parés i el seu marit. En sortir del Casal es van adonar de la presència de l’acusat.

El matrimoni es va dirigir cap a Pere A. B. a la vegada que l’alcaldessa el cridava dues vegades pel seu nom, però el processat va continuar la seva marxa, fins que finalment va ser atrapat per Rosa Maria Parés, la qual el va agafar per l’espatlla per darrere i el va aturar. El processat es va girar i ella li va demanar explicacions sobre el seu comportament la nit anterior en trucar al timbre del seu domicili particular fins a tres vegades.

L’acusat va contestar a l’alcaldessa que li pagaria tot el que li havia fet, a la vegada que li va donar una bufetada a la galta, fent-li caure les ulleres a terra. Per evitar una nova agressió, el matrimoni el van agafar per la camisa i el seu braç. En aquest moment va aparèixer un veí en sentir que l’alcaldessa demanava ajuda. Aquest home va agafar el processat. Aquest li va dir que s’equivocava i que el deixés. I així ho va fer i va sortir corrent, xocant amb Rosa Maria Parés, que va patir una contusió facial, segons l’informe d’Urgències del mateix dia. Ha renunciat a qualsevol tipus d’indemnització.

En el moment dels fets, segons dicta la sentència, Pere A. B. presentava trastorn de base per consum d’alcohol i dependència a cannabis.

 

La denúncia

Després de ser atesa a l’hospital, l’afectada va anar als Mossos d’Esquadra a presentar una denúncia. Poc després els agents van anar a Renau a detenir l’agressor. Després de passar la nit als calabossos, al dia següent va passar a disposició judicial.

L’alcaldessa, durant el judici que es va fer a la Secció Segona de l’Audiència Provincial de Tarragona, va declarar que dels tres anys que l’acusat va treballar per l’Ajuntament, en el darrer arribava tard al treball i tenia coneixement que utilitzava eines de treballs per a usos particulars. Per aquest motiu va parlar amb els regidors per obrir-li un expedient disciplinari, que finalment no es va iniciar perquè l’home va patir un accident a casa. També va afegir que no havia tingut cap problema amb el treballador fins a la nit anterior als fets. Aquesta declaració, per als magistrats, no ofereix cap exageració i no conté cap declaració rellevant.

Un veí també va declarar que la nit anterior als fets va estar amb l’acusat, el qual li va dir que tenia al cap fer la vida impossible a l’alcaldessa perquè li havia fet passar malament i faria el possible per fer-li mal a ella i que fins i tot la faria marxar del poble.

Al final del judici, el fiscal va demanar dos anys de presó i multa de 1.080 euros per un delicte d’atemptat contra l’autoritat i 180 euros més de multa per un delicte lleu de lesions. Tanmateix sol·licitava una ordre d’allunyament durant sis mesos, temps que l’acusació particular allargava fins a sis anys, així com la prohibició de residir al terme municipal de Renau durant el mateix temps.

Comentarios
Multimedia Diari