Condemnats dos veïns de L'Arboç per importar heroïna del Pakistan en caixes amb pilotes de futbol

Més de set anys de presó i a pagar 800.000 € de multa per a dos detinguts el març de 2019

03 enero 2020 20:40 | Actualizado a 04 enero 2020 18:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Pakistan és un dels principals països de producció d’heroïna del món. I d’aquí procedia la droga que dos veïns de l’Arboç importaven a l’interior de caixes amb pilotes de futbol. L’Audiència Provincial de Tarragona els ha condemnat a set anys i cinc mesos de presó i a pagar cadascun 800.000 euros de multa. En canvi, ha absolt els altres dos processats.

Els dos condemnats, abans del 18 de març de 2019, van rebre al seu domicili del carrer la Roca de l’Arboç un contenidor, a l’interior del qual es trobaven diverses caixes de cartró. A cadascuna d’elles havia 200 pilotes de futbol. Aquest contenidor va entrar a Espanya pel port de Barcelona i fou traslladat al domicili dels processats.

A l’interior del cartró de les caixes havia uns espais on estaven inserides bosses de plàstic. Cadascuna d’elles contenia 40 grams d’heroïna. Els dos processats van obrir les caixes, van treure els paquets de droga i la van tornar a empaquetar en paquets més grans, d’aproximadament un pes d’un quilo cadascun.

El 18 de març, els dos sospitosos van sortir de casa, portant una bossa de plàstic i van pujar a un turisme. Van ser interceptats pels agents. Portaven quatre paquets, que contenien 3,982 quilos d’heroïna, amb una puresa del 65,1 per cent.

El mateix dia, els agents van entrar al domicili dels encausats. En una de les habitacions havia una bossa de color taronja, a l’interior de la qual havien 69 paquets d’heroïna, que pesaven 2.704 grams, un cúter, quatre bàscules i bosses de plàstic. El valor de la substància estupefaent interceptada en el vehicle era de 198.145 euros i la trobada a l’interior del vehicle, de 135.015 euros.

Crítiques dels magistrats

Els magistrats de l’Audiència Provincial absolen un dels processats perquè creuen que no tenia res a veure amb els traficants, ja que vivia a la casa des de feia uns tres mesos, en una habitació del pis inferior. I l’altre només s’havia vist una sola vegada sortint del domicili.

Els components de la Secció Quarta critiquen l’absència de qualsevol constatació escrita de les vigilàncies realitzades pels agents, que reflecteixi el dia i hora en la qual es van realitzar, la duració de les mateixes, si van ser passives o dinàmiques, el lloc des d’on es van fer, la descripció del que s’observa, etc. La manca d’aquesta documentació és «sorprenent», segons la Secció Quarta de l’Audiència Provincial de Tarragona. I sense aquesta constatació o la declaració dels agents que van fer la vigilància no hi ha cap base per condemnar els altres dos processats.

Els magistrats arriben a la conclusió que els dos condemnats són els responsables en base a les seves pròpies declaracions i a les dels agents. Els encausats van reconèixer els fets. Van dir que tenien problemes econòmics i que van accedir a realitzar la recepció de l’heroïna a canvi de rebre cadascun d’ells 10.000 euros. Van apuntar que en el moment de ser detinguts anaven a lliurar la droga a la persona que havia efectuat l’encàrrec. I van afegir que els altres dos processats no tenien res a veure amb la droga.

Comentarios
Multimedia Diari