Del Mediterrani a la Catedral, la llum de Santa Tecla

Amb motiu dels 700 anys de l’arribada de la relíquia del braç de Santa Tecla, s’han organitzat set activitats

15 septiembre 2021 09:10 | Actualizado a 15 septiembre 2021 10:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Un total de set actes en els quals es podrà participar durant aquesta setmana i la vinent són els que han organitzat l’Ajuntament de Tarragona per celebrar els 700 anys de l’arribada del braç de Santa Tecla.

Entre tots, destaca La Llum de Santa Tecla. Des d’avui i fins dissabte, una intervenció artística il·luminarà un recorregut entre el Balcó del Mediterrani i la Catedral de Tarragona, representant l’arribada de Santa Tecla a Tarragona.

Aquells qui ho desitgin també podran participar, des d’avui fins al dia 21, de 18.30 a 19.30 hores, de la visita guiada Santa Tecla a Tarragona, amb l’inici al portal del Roser. En aquesta es podrà descobrir la història de la santa, que és la patrona de la ciutat des de l’edat mitjana, enguany que, pels carrers de la Part Alta, s’evocarà l’entrada de la relíquia del seu braç a Tarragona per primer cop ara fa 700 anys.

Entre avui i demà també es pot participar en visita guiada Com era la salut del segle XIV?, organitzada per la Xarxa Santa Tecla, per descobrir quina era la sanitat i la salut dels tarragonins el 1321, any de la rebuda de la relíquia del braç de santa Tecla. La visita s’iniciarà a l’Antic Hospital de Santa Tecla, en commemoració dels 850 anys de la seva primera referència històrica, i acabarà a l’actual hospital de la Rambla Vella, on podreu visitar l’edifici original de l’any 1558 i, per primera vegada, el soterrani, on hi ha la cuina original de l’edat mitjana.

Encara pel que fa a rutes guiades, de demà a dissabte hi ha la de 700 anys per llepar-se els dits. L’evolució històrica dels mercats a Tarragona, per descobrir què es menjava, com es cuinava i de quina manera han evolucionat els mercats fixos i ambulants a Tarragona, des del segle XIV fins a l’actualitat.

Concert dels Ministrers

Així mateix, els Ministrers del Consell Municipal de la ciutat de Tarragona presentaran el concert Thecla 700, el dia 17, de 21 a 22 hores, a la Catedral de Tarragona. El dia 19, el Camp de Mart de Tarragona acollirà l’estrena del documental 700 anys i un dia, que aconsegueix submergir-se a les Festes de Santa Tecla a través de les persones que les viuen amb més intensitat.

Finalment, el dia 20 a les 22.30 a la Catedral, l’Esbart Santa Tecla ofereix el Retaule de Santa Tecla. En el marc del 50è aniversari de l’Esbart i els 700 anys de l’arribada del braç, la representació de la vida, la conversió i el martiri de la santa d’Iconi agafa més protagonisme que mai.

Comentarios
Multimedia Diari