Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Edu Polo, Hugo Prades i Ariadna Pardines redecoren espais de Tarragona

  Són dos dels artistes que han participat a la tercera edició d’Art Urbà, que suma més de 20 intervencions

  09 febrero 2023 19:04 | Actualizado a 09 febrero 2023 19:12
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  La conselleria de comerç ha presentat aquest matí de dijous, 9 de febrer, la tercera edició d’Art Urbà; una iniciativa que va engegar l’any 2021 i que ja porta més de 20 intervencions artístiques i d’art mural a la ciutat.

  “Des de la conselleria volem que la ciutat estigui a l’alçada dels seus visitants” ha apuntat el conseller de Comerç, Dídac Nadal, que afegit “i no només cal que compti amb bons comerços i bons restaurants, sinó també amb una imatge digna i que alhora aporti informació sobre la nostra història i els racons més peculiars”.

  Nadal ha fet aquestes declaracions davant d’una de les tres darreres intervencions, que formen part d’aquesta tercera fase i que ha comptat amb un pressupost de 7.500€. Es tracta del mur de la Plaça dels Cabrits fet per Edu Polo i que evoca l’eix comercial que representava aquesta zona de la ciutat durant l’Edat Mitjana a través dels seus oficis.

  Un dels altres artistes d’aquesta tercera edició es Hugo Prades, que ha fet a la capçalera del circ romà dos aurigues tarragonins Fuscus i Eutiches, que van ser molt importants a l’època.

  $!La façana de l’edifici d’Endesa a Sant Pere i Sant Pau obra d’Ariadna Pardines. FOTO: Tjerk van der Meulen

  La tercera intervenció és a la plaça Cuba Sant Pere i Sant Pau, on Ariadna Pardines ha evocat una imatge del 50è aniversari del barri, que està dedicat a elements distintius com el club de vòlei, els castells o el mateix perfil del barri.

  La iniciativa Art Urbà va engegar el novembre de 2021 amb la voluntat de dinamitzar el comerç a través de la dignificació d’espais públics, des de la conselleria de Comerç i en col·laboració amb la Via-T de Tarragona i l’Associació d’Il·lustradors de Tarragona (DINAMU), en la qual il·lustradors tarragonins converteixen espais degradats com murs o estacions elèctrics en aparadors artístics.

  La segona edició va tenir lloc a partir de l’abril del 2022, en col·laboració amb la Via-T i amb un pressupost total de 9.232,30 euros. L’edició va contemplar la rehabilitació d’espais degradats en punts estratègics comercials.

  Comentarios
  Multimedia Diari