Educació es compromet a desencallar el projecte de la nova escola de Vila-rodona

Els alumnes estudien en mòduls prefabricats des de fa dotze anys

02 junio 2020 17:39 | Actualizado a 02 junio 2020 17:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'Ajuntament de Vila-rodona (Alt Camp) ha aconseguit el compromís del Departament d'Educació de la Generalitat per a desencallar el projecte constructiu de la nova escola, segons informa el consistori. Els alumnes d'infantil i primària fa dotze anys que estudien en mòduls prefabricats i, finalment, el Govern atendrà la demanda del consistori i de la comunitat educativa, que fa anys que reclamen un nou centre educatiu ben equipat. El govern municipal i Educació han signat un conveni de col·laboració per tal de fer efectiu el projecte amb la màxima celeritat possible. La nova escola Bernardí Toldrà, que en l'actualitat acull 130 alumnes, tindrà un cost d'uns 3,5 MEUR.

Tot i que l'anterior govern municipal havia reservat uns terrenys als Horts d'en Boada, l'alcalde, Ramon M. Bricollé, expressa que el nou centre educatiu es construirà on ja hi havia l'anterior i on ara hi ha els mòduls prefabricats, per qüestions "emocionals". L'any 1980, recorda l'alcalde, moltes famílies del municipi es van involucrar en el projecte de l'escola que, finalment, es va haver d'enderrocar perquè presentava deficiències constructives.

El conveni, que estableix un marc de col·laboració entre les dues administracions públiques, especifica que l'Ajuntament s'involucrarà directament amb el projecte. El pressupost aproximat de construcció suma 3,5 MEUR i es preveu que el consistori n'assumeixi una part -300.000 euros. De moment, l'administració local ja ha assumit els costos dels informes tècnics que es van elaborar fa prop de dos anys.

L'escola Bernardí Tolrà té 130 alumnes d'infantil i primària i, tot i que es garanteix la qualitat educativa del centre, Bricollé assenyala que "les classes no es poden portar a terme amb total normalitat per les males condicions de les instal·lacions". Un cop el Govern hi doni llum verda, ja es podrà començar amb el procés de licitació. L'alcalde confia que l'escola es pugui inaugurar abans que s'acabi aquesta legislatura.

Comentarios
Multimedia Diari