El confinament podria augmentar el risc de miopia en menors

01 junio 2020 10:16 | Actualizado a 01 junio 2020 10:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Portar un estil de vida cada cop més sedentari i tenir una exposició excessiva a dispositius són dos factors de risc que s’han agravat durant el confinament i que poden comportar un increment de problemes visuals, especialment en nens i adolescents.

Així ho indiquen experts de la Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT)en un comunicat, on també assenyalen que la miopia afecta ja a 6 de cada 10 joves universitaris catalans.

Segons els experts, els menors són un col·lectiu vulnerable, ja que tenen un sistema visual en evolució i menys capacitat per autogestionar-se en l’ús de pantalles.

El degà de la FOOT, ha assegurat que disposen d’evidències científiques que demostren que l’aparició de la miopia té una relació molt clara amb l’entorn visual, sobretot en nens i adolescents.

Les condicions del confinament van en línia contrària als hàbits que ajuden a prevenir la seva aparició, tot i que no podem disposar de dades, però és molt probable que el confinament tingui un impacte real en la incidència de la miopia entre els nostres joves.

En aquest sentit, amb l’objectiu de sensibilitzar a la població sobre aquesta problemàtica i d’oferir eines de prevenció, la FOOT ha elaborat un decàleg amb recomanacions orientades a fer un bon ús de les pantalles i prevenir els problemes de salut visual, adequar les condicions en que es fa ús de les pantalles i compensar la sobreexposició amb activitats físiques o creatives que estimulin la comunicació i la sociabilització.

Entre els consells, es recomana limitar el temps d’ús de les pantalles segons l’edat, a un màxim d’una hora diària en nens de preescolar, entre 3-4 hores en nens en edat escolar i un màxim de 6 hores en adolescents.

Els experts també assenyalen la importància de la il·luminació ambiental i indiquen que, en el lloc de treball sigui alta. Així mateix, la i·luminacio i el contrast de la pantalla han de graduar-se al màxim i evitar aseure’s esquena a la finestra.

T´esperem a Optiques Teixidó als nostres centres de Reus, Tarragona, Sant Pere i Sant Pau i Valls.

Visita la nostra web; www.opticateixido.com/

Comentarios
Multimedia Diari