El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya demana 'eines' per acabar amb 'l'exili juvenil'

Joves catalans, valencians i balears comparteixen reivindicacions comunes a Tarragona

19 mayo 2017 21:30 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Més de cent joves de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears s'han reunit aquest cap de setmana a Tarragona per compartir experiències i, sobretot, reivindicacions comunes. Coordinats pels consells nacionals de joventut de cada zona, els participants han reclamat "eines" per acabar amb "l'exili juvenil" dels joves que han hagut de marxar fora del país per trobar una oportunitat laboral. "Que es donin eines pels que vulguin tornar i que aquest capital que se n'ha anat, torni", ha demanat aquest diumenge la presidenta del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, Núria Ramon, en la clausura de la trobada, en la què hi ha participat també el director general de Joventut del Govern, Toni Reig.

"No volem que administracions ni altres s'oblidin d'aquesta realitat", dels joves que han marxat de Catalunya per buscar feina, ha explicat Ramon, que ha assegurat que "tant a nivell d'atur com de precarietat o temes formatius, aquesta generació ha quedat molt afectada".

En aquest sentit, Reig ha assegurat que la Generalitat valora la feina dels consells nacionals i ha afirmat que treballen "bona part de polítiques de joventut" conjuntament amb els consells. El director general de joventut ha explicat que el CNJC cada any "fa resolucions" i llavors les fan arribar a la Generalitat, que les estudia i intenta "donar resposta en el marc de Parlament o del Govern". "Fruit d'aquestes reivindicacions fem molta feina", ha admès Reig.

És la primera trobada que s'ha fet amb el País Valencià i les Illes Balears després del canvi polític. Els assistents han remarcat que, en el cas valencià, el govern ha augmentat el pressupost de manera significativa del consell nacional de joventut. En canvi, a les Balears, l'entitat ha començat a treballar amb l'administració en la creació d'una llei de joventut que permeti reconèixer-los com a "òrgan interlocutor" dels joves.

Comentarios
Multimedia Diari