El Festival de Música Antiga de Poblet tanca tres nits de concerts amb un balanç de 2.000 espectadors

L'abat i el músic Jordi Savall ja pensen en futures edicions del certamen, que veuen plenament consolidat

19 mayo 2017 18:28 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Festival de Música Antiga de Poblet tanca aquest diumenge a la nit la quarta edició amb un balanç de 2.000 espectadors. Al concert de divendres, dedicat al diàleg entre Orient i Occident, es va haver d’ampliar l’aforament i hi van assistir unes 750 persones. Aquest dissabte a la nit, es van exhaurir les 650 entrades disponibles pel concert ‘Diàlegs Cèltics de l’Antic i del Nou món’ i, aquest diumenge a la nit, està previst que l’antic dormitori dels monjos es torni a omplir de gom a gom per presenciar un recital dedicat a la Mare de Déu, que anirà a càrrec dels solistes de La Capella Reial de Catalunya i l’Hespèrion XXI. Tant l’impulsor del certamen, el musicòleg Jordi Savall, com l’abat de Poblet, Octavi Vilà, es mostren molt satisfets de l’acollida del públic i ja pensen en futures edicions del Festival de Música Antiga. Enguany, la temàtica dels concerts s’ha centrat en el diàleg interreligiós i intercultural.

El Festival de Música Antiga de Poblet s’ha consolidat com un dels festivals d’estiu de referència de les comarques tarragonines i els seus impulsors garanteixen que se’n faran més edicions. Segons l’Abat de Poblet, fra Octavi Vilà, el Festival de Música Antiga “ha marcat un referent a les comarques tarragonines, ja que fins ara no existien propostes d’aquesta mena”. 

Igualment, el mestre Savall ha valorat que està disposat a continuar endavant amb el projecte si el monestir també coincideix amb aquesta voluntat. El musicòleg considera que “omplir un espai tan meravellós amb música que ens fa reflexionar sobre la història i sobre el diàleg intercultural és un actiu molt important”. 

Per cloure el festival, aquest diumenge a dos quarts de deu de la nit es retrà homenatge a la Mare de Déu en un concert que se celebrarà a l’antic dormitori dels monjos, un emplaçament que s’ha estrenat amb motiu d’aquesta quarta edició. El repertori inclourà les ‘Cántigas de Santa Maria’, cants i danses del ‘Llibre Vermell de Montserrat’ i ‘Cants a la Verge’ populars, tots a càrrec dels solistes de La Capella Reial de Catalunya i l’Hespèrion XXI.

 

Comentarios
Multimedia Diari