El Festival de Playmobil tanca amb rècord de visitants, més de 19.000

Després de dos caps de setmana, ahir va finalitzar la vuitena edició de Clickània amb una bona acollida de les novetats

19 mayo 2017 21:30 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Montblanc es reivindica un any més com a capital catalana del món del Playmobil i les xifres de visitants així ho indiquen. 19.400 persones han passat per la vila durant els cinc dies de Clickània, el Festival de Playmobil. La xifra marca una nova fita en la història del certamen, que tenia el rècord en els 15.500 visitants assolits el 2010 i també l’any passat.

La vuitena edició va tancar ahir amb molt bones sensacions per part de l’Oficina de Turisme de Montblanc, l’organitzadora de l’esdeveniment. «L’objectiu és portar gent a Montblanc i dinamitzar el municipi. Això s’està complint, així que seguirem endavant amb el model», explicava ahir el tècnic de l’Oficina de Turisme, Joaquim Queralt.

Clickània, que va obrir portes el 10 d’octubre, ha tornat a centrar l’activitat a l’antiga església de Sant Francesc i les sales del claustre amb l’exposició central de diorames. Algunes de les temàtiques presents a l’edició d’enguany han sigut ‘La Ruta 66’, ‘Mart 1980’, ‘El circ ha arribat’, ‘El timbaler del Bruc’, ‘Peter Pan i l’illa de Mai Més’, ‘El nou saloon obre portes’ o ‘Víkings’. A la nau central de l’antiga església també s’han instal·lat una vegada més diferents punts de venda especialitzats per a aficionats.

Joaquim Queralt també destacava ahir la bona acollida que han tingut les diverses novetats que presentava l’edició d’enguany del festival, com és el cas del taller per aprendre a personalitzar clicks. L’objectiu era donar un aspecte diferent al Playmobil original tot facilitant coneixements tècnics i consells per poder fer-ho a casa i a través de la imaginació i la creativitat del públic.

Paral·lelament, el Festival ha acollit diverses activitats que han anat més enllà de l’antiga església de Sant Francesc i el claustre. En aquest sentit, Clickània també s’ha viscut en altres punts del municipi, com a l’antiga església de l’hospital de Santa Magdalena, que ha acollit l’exposició dels muntatges dels aficionats que han participat en la 8a edició del concurs de creació de diorames.

Com a novetat, el Museu del Pessebre de Catalunya de Montblanc ha mostrat un diorama dedicat al pessebre, mentre que el Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre (CIAR), un altre inspirat en la prehistòria.

Enguany, Clickània s’ha tornat a desenvolupar al llarg de dos caps de setmana, iniciativa posada en marxa l’any passat i que, segons Queralt, ajuda que la gent es mogui amb més comoditat. És per aquest motiu que es preveu que la fórmula continuï en les properes edicions.

Comentarios
Multimedia Diari