El Festival Dixieland de Tarragona celebrarà els seus 25 anys mirant als seus orígens

El certamen aposta per una exposició fotogràfica commemorativa i actes de carrer

01 abril 2019 06:31 | Actualizado a 01 abril 2019 10:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Festival Internacional de Dixieland de Tarragona arriba enguany a la 25a edició i per commemorar-ho s’ha previst una exposició fotogràfica que rememori el quart de segle del certamen, que se celebrarà del 25 al 30 d’abril.

Estarà format per un total de 89 activitats i comptarà amb la col·laboració de més d’una vintena d’entitats de la cultura de la ciutat. En la vessant musical, destaquen els concerts de Lucien Barbarin & New Orleans Jazz Tradition, mentre que el recital inaugural anirà a càrrec de Doc Scalon’s Cool Cats Quartet.

El director artístic del festival, Kike Colmenar, ha assenyalat que “no és fàcil que les programacions arrelin en la ciutadania”. En la seva opinió “el jazz facilita la integració i la participació de les persones en la vida cultural” i en aquesta línia considera que tenen clar que “s’ha de potenciar el festival amb la participació, fent del públic un agent més actiu”.

Per aquesta raó, en motiu del 25è aniversari s’impulsarà l’etiqueta #HistòriesDelDixie a les xarxes socials, per tal que tothom pugui rememorar les vivències vinculades al certamen. De les 89 activitats, vint seran al carrer i deu tindran un caràcter participatiu. Tot i això el volum total és sensiblement inferior al de l’any passat, quan se’n van celebrar 111. També s’ha reduït el pressupost: dels 70.000 euros de l’any passat als 50.000 d’aquesta edició.

Un altre fet destacable és que un dels concerts de més renom, a càrrec de Mambo Jambo Arkestra, no se celebrarà fins al mes d’octubre. Cal recordar que el Teatre Tarragona, recinte que acollirà l’espectacle, està tancat per problemes constructius. Altres artistes que passaran per Tarragona seran Professor Cunningham & His Old School, Koko-Jean & The Tonics o les formació de Falset, Soul Machine.

 

Comentarios
Multimedia Diari