El Penedès es mobilitza avui per mantenir el festival Nowa Reggae

A més de la concentració d´avui amb el lema No fem soroll, fem cultura, actors, cantants, polítics i destacats veïns de la localitat del Garraf com Sergi López, Pere Tàpies, Quim Arrufat, Cesca Mestres o Bienve Moya han gravat un vídeo

19 mayo 2017 19:38 | Actualizado a 21 mayo 2017 20:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Nombroses entitats del tot el Penedès i el Garraf es concentraran avui, a les 20.00 h, a Vilanova i la Geltrú, per reclamar la continuïtat del festival Nowa Reggae.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va donar la raó a una dotzena de veïns que van presentar una denúncia contra el certamen i l’Ajuntament del Garraf, ja que destacaven que durant el festival es superaven els decibels permesos.

El TSJC va advertir el consistori, que ja va ser sancionat a indemnitzar amb 3.000 euros a cada denunciant, que podia incórrer en un delicte si es mantenia la situació. L’Ajuntament de Vilanova va decidir que aquest estiu no es faria el Nowa Reggae i la decisió va aixecar una reacció popular en favor del certamen.

 

Vídeo de protesta

A més de la concentració d’avui amb el lema No fem soroll, fem cultura, actors, cantants, polítics i destacats veïns de la localitat del Garraf com Sergi López, Pere Tàpies, Quim Arrufat, Cesca Mestres o Bienve Moya han gravat un vídeo reclamant que el Nowa Reggae, és un símbol cultural del municipi. El vídeo es pot veure a la web del Diari.

La situació del Nowa Reggae ha alertat també als organitzadors de festivals arreu de Catalunya per si ha denúncies i sentències en el mateix sentit.

La Coordinadora d’Entitats Juvenils i Culturals de Vilanova i la Geltrú, que organitza la concentració manifesta que la sentència és «un atac directe a l’activitat cultural vilanovina que tant ens caracteritza».

Comentarios
Multimedia Diari