El Pla rep una subvenció europea per a la rehabilitació de la Fàbrica

El fons europeu cobrirà el 41% del cost de 362.874 euros, i ara el municipi caldrà que aconsegueixi la part restant del pressupost

| Actualizado a 21 mayo 2017 14:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La subvenció FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional) atorgada al projecte conjunt presentat pel Consell Comarcal de l’Alt Camp permetrà dur a terme la museïtzació del Centre d’Interpretació del Tèxtil i la rehabilitació de l’exterior de l’antiga fàbrica del Pla de Santa Maria.

Els fons europeus possibilitaran cobrir el 41% del cost de 362.874 euros de l’actuació prevista per l’Ajuntament del Pla. La resta s’haurà de finançar amb fons propis o amb altres subvencions.

D’aquesta manera es duran a terme tres actuacions centrades en l’antiga fàbrica tèxtil que precisament enguany celebra el centenari de la seva inauguració.

Tal com avançava dilluns passat el Diari , els dies 25 i 26 d’aquest mes de març el Pla de Santa Maria celebrarà un seguit d’actes commemoratius de l’arribada de l’esmentada indústria, que significà un extraordinari impuls econòmic a la vila al llarg del segle passat.

La primera de les actuacions previstes anirà dirigida a la rehabilitació exterior de l’entrada principal, les oficines i les naus que no formaran part de la residència d’avis projectada. Aquest capítol té un cost de 218.361 euros.

La segona fase, pressupostada en 130.828 euros, és la museïtzació del Centre d’Interpretació del Tèxtil, amb vitrines, plafons explicatius i altres elements, com ara un teler manual, que s’unirà a les màquines ja existents, restaurades, que mostren com era el procés fabril. El projecte es completa amb la senyalització exterior, per un valor de 13.685 euros.

El Pla de Santa Maria, com els altres municipis beneficiats pels ajuts FEDER, es compromet a la realització efectiva dels projectes. Això vol dir que caldrà aconseguir la part del pressupost que no cobreixen els fons europeus. Les actuacions s’han de dur a terme entre els anys 2017 i 2020, tot i que es pot prorrogar aquest termini sempre que hi hagi motius justificats.

n n n

Comentarios
Multimedia Diari