El Port de Tarragona projecta internacionalment el Moll de la Química en el TankBank2015

L'esdeveniment, que reuneix les principals empreses d'emmagatzematge del sector, se celebra enguany a la ciutat

19 mayo 2017 22:25 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Un centenar de persones assisteixen, avui i demà a Tarragona, al TankBank 2015, un dels principals esdeveniments internacionals del sector petroquímic. Des del Port de Tarragona s'hi vol promocionar especialment el Moll de la Química, dos terceres parts del qual encara estan disponibles. Segons el president del port, Josep Andreu, tenen una "bona dinàmica de converses " amb diferents companyies, però no es marquen cap termini per aconseguir el 100% d'ocupació. Durant dos dies responsables de les empreses d'emmagatzematge químic més importants del món coneixeran les possibilitats de Tarragona. Per Tony Quinn, president de TankBank, el futur és "molt positiu" al port de la ciutat.

Josep Andreu ha exposat que l'objectiu d'acollir un esdeveniment d'aquestes característiques és clar, amb la promoció del Moll de la Química "lligat amb la nostra estratègia de projecció internacional" com a eix central. Els assistents a la trobada, a més, podran visitar totes les instal·lacions del port, per conèixer-les "de primera mà", a l'espera que això "vagi donant els seus fruits" i pugui, en un futur, portar inversió internacional a la infraestructura.

Els participants al TankBank -molts espanyols, però també anglesos, alemanys, americans, holandesos o australians- "s'estan emportant informació de Tarragona, del port...", ha explicat. "Tot això és una projecció molt positiva del nostre territori", ha celebrat. 

El president ha dit que no treballen amb cap calendari de cara a aconseguir un 100% d'ocupació al Moll de la Química, però ha assegurat que estan "contents" amb les converses que tenen amb diverses empreses per instal·lar-se al territori, a més de valorar molt positivament l'esforç d'especialització de productes que ha fet el polígon petroquímic. "El Moll de la Química creixerà si creix el polígon petroquímic", ha sentenciat Andreu. A hores d'ara encara hi ha lliures dos terços del terreny.

El president de TankBank, Tony Quinn, per la seva banda, ha relatat que sempre organitzen la trobada en els llocs del món que pensen que són "estratègics pel futur del negoci". Així, després d'un any i mig de treball, han portat TankBank a Tarragona perquè "veiem un gran potencial en aquest lloc". "Hi ha un centenar de persones, caps de negoci de tot el món, que han vingut per trobar-se, parlar i discutir el creixement del negoci a Tarragona i també a Espanya", ha declarat.

Quinn ha manifestat que "tenim les millors empreses, les millors persones, ponències excel·lents organitzades pel port i ChemMed, per empènyer d'una manera espectacular el procés per fer créixer el negoci en aquesta àrea". Entre les potencialitats de Tarragona ha destacat el fet que hi ha espai disponible i bones infraestructures. Un fet que ha comparat amb altres ports europeus, com el de Rotterdam, que està ple i no pot créixer més.

Comentarios
Multimedia Diari