Congelat el pressupost de la URV fins al 2020

El pressupost de la Universitat Rovira i Virgili és de 104.208.036 euros

23 octubre 2018 14:48 | Actualizado a 25 octubre 2018 13:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El pressupost de la Universitat Rovira i Virgili és de 104.208.036 euros, un 2% menys que el curs anterior, i queda congelat fins al 2020, segons ha informat la rectora, María José Figueras, al consell de govern celebrat avui. Segons informa la URV, el personal suposa un 72% de la despesa i, encara que es preveu reduir un punt percentual anual, té increments de la despesa associats al creixement vegetatiu de la plantilla i la promoció del personal.

A més, també s'assumeix el pagament de la Seguretat Social de les noves places de funcionaris i del personal laboral, factor que anteriorment no s'aplicava. Això, sumat a despeses de funcionament com ara l'IPC i el descens d'ingressos per un menor nombre de projectes finançats, explica aquest descens del pressupost.

La rectora ha exposat que els ingressos han augmentat gràcies a l'increment de la matrícula i el cobrament de la subvenció de la Generalitat, encara que aquesta quantitat no es pot utilitzar per al capítol de personal. La Generalitat preveu transferir a les universitats 100 milions d'euros, que sí que poden destinar-se al personal i per mantenir el poder adquisitiu de la Universitat.

En referència a les matrícules, els estudiants de nou accés han augmentat el 8,41% respecte al curs passat, però a causa de la taxa d'abandonament durant els estudis, el total d'estudiants de grau que hi ha a la Universitat aquest curs només ha augmentat el 0,96%. No obstant això, els nous estudiants de màster s'han incrementat el 9,75% i el nombre total d'alumnes d'aquests estudis és un 9,10% superior.

La Universitat Rovira i Virgili (URV) oferirà dos nous dobles graus de biomedicina i informàtica i alimentació i enginyeria química, segons informa la universitat tarragonina. Entre d'altres assumptes, el consell també ha aprovat les noves titulacions, amb set màsters i les dues dobles d'Enginyeria Biomèdica i Enginyeria de Sistemes i Serveis de Telecomunicacions i Enginyeria Química i Tècniques de Bioprocesos Alimentaris.

Comentarios
Multimedia Diari