El PSC de Tortosa planteja que els ciutadans puguin elegir la destinació de les partides d'inversions i manteniment

El candidat Enric Roig promet crear una Oficina Municipal de Transparència i dotar els càrrecs públics d'un codi ètic de conducta

| Actualizado a 22 mayo 2017 18:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Este Nàstic no tiene cara de play off. Lo cierto es que no la ha tenido durante las últimas semanas porque a la hora de la verdad no ha sacado a relucir la personalidad necesaria para un equipo que quiere estar arriba.

Els ciutadans i entitats veïnals de Tortosa podran decidir, d'acord amb l'Ajuntament, la destinació de les partides pressupostàries d'inversions i les de manteniment que no estiguin relacionades amb el funcionament ordinari. Aquesta és una de les principals propostes que ha fet públiques el candidat a l'alcaldia del PSC, Enric Roig, dins del seu programa de participació ciutadana i transparència. A més d'impulsar l'administració electrònica i recuperar les regidories de barri, Roig ha promès crear una Oficina Municipal de Transparència, un Observatori ciutadà que vetlli pel compliment dels compromisos així com establir un codi ètic de conducta per a tots els càrrecs públics, electes i designats.

Roig ha emmarcat la seva proposta de "pressupostos participatius" dins de la voluntat del PSC de "democratitzar la vida municipal", implicant els ciutadans en les decisions del consistori -"d'observadors a protagonistes"- en contraposició "al model de CiU". Tot i admetre que els recursos que disposa el consistori són limitats, ha subratllat que tant ciutadans com associacions de veïns serien consultats la destinació de les inversions i les partides de manteniment, "perquè són les que afecten als barris".

En el cas del capítol de manteniment, ha precisat, són les actuacions que escapen al funcionament ordinari -carrers, places i jardins, per exemple-. "De vegades, des de l'àmbit polític volem arranjar una plaça i els veïns prefereixin arrnajar el parc infantil i deixar la plaça per un altre any. Per això volem arranjar els barris i deixar que els ciutadans i les associacions de veïns participin", ha assegurat. Decisions que es prendrien "d'acord amb l'Ajuntament" i tindrien un valor "vinculant". "No tindria sentit el contrari", ha precisat el candidat.

D'altra banda, el PSC s'ha compromès a aprovar un nou Reglament de Participació Ciutadania que posi en marxa un Consell Social de la ciutat amb capacitat decisòria per esmenar l'actual normativa aprovada pel govern municipal de CiU. També vol recuperar la regidori de Participació, que dependria directament de l'alcaldia i que el Pla d'Acció Municipal (PAM) sigui fruit d'un procés participatiu a partir de la proposta del govern, Roig també creu necessari realitzar consultes ciutadanes vinculats i celerbar un ple extraordinari sobre l'Estat de la ciutat.

En matèria d'atenció al ciutadà, Roig planteja donar un impuls definitiu al model d'administració electrònica, atès que fins ara, ha recordat, els ciutadans no tenen encara l'oportunitat de presentar instància "de forma presencial". També vol crear una app perquè els veïns comuniquin queixes i problemes així com instal·lar una xarxa de punts d'accés públics i gratuïts a Internet.

Decidit també a convertir la "transparència" en un dels puntals de la seva acció de govern, el candidat del PSC ha anunciat la creació d'una Oficina Municipal de Transparència, per garantir que flueixi la informació als ciutadans, un Observatori ciutadà sobre el compliment dels compromisos del govern, així com dotar d'un codi ètic de conducta a tots els càrrecs públics electes i designats, a més de bones pràctiques administratives al personal municipal. Riug també s'ha compromès a fer públics els sous, assistències i dietes de la corporació, la declaració de béns.

En matèria d'associacionisme, els socialistes proposen també habilitar un hotel d'entitats a la plaça de Sant Joan, al nucli antic.

Comentarios
Multimedia Diari