El Reis d’Orient arriben amb el tren de la il·lusió a Valls

Més de 120 voluntaris de l'Associació per la Cavalcada de Reis han fet possible aquesta nit màgica

05 enero 2020 19:01 | Actualizado a 05 enero 2020 19:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Com és tradicional Ses Majestats els Reis d'Orient, Melcior, Gaspar i Baltasar, han viatjat a Valls en tren i la seva arribada a l'estació, amb tota puntualitat, a dos quarts de set de la tarda, ha estat apoteòsica i d'allò més esperada. Petits i grans amb ulls expectants han superat la fresca temperatura a l'andana, per presenciar l'emotiu instant en què els Mags i el seu seguici han posat els peus a terra.

A la plaça de l'Estació, enmig d'un ambient eminentment festiu s'ha format la cavalcada reial. La sorpresa de la vesprada l'ha donat l'Associació per la Cavalcada de Reis de Valls, l'entitat organitzadora, que ha obert el seguici amb tres elements al·legòrics de la història de Peter Pan: el mateix personatge, la fada Campanilla, un vaixell amb el capità Garfio i una casa amb tots els nens del conte, que han deixat a tothom bocabadat.

A continuació han desfilat els heralds, grallers, músics, els patges amb les seves carrosses, i els tres reis muntats en les respectives calesses, els carruatges estirats per cavalleries.

Cada carrossa reial, del rei blanc, rei ros, i rei negre, ha anat acompanyada d'una formació musical vallenca, com el Grup de Noies Timbalers de la Unió Anelles de la Flama (Uaf); els músics de l'Espai Trad, que és el centre d'aprenentatge i difusió de la música i els instruments del nostre país, i la Banda del Sant Crist de Lepant. Darrere, els tres camions, a vessar de regals i joguines, per complaure les peticions de la mainada vallenca i també els obsequis per als grans. Ull però, perquè un dels camions transportava important carregament de sacs de carbó. A propòsit d'això, a la comitiva també hi van formar vehicles de la Policia Municipal, ambulància, Proteció Civil i dotació de Bombers.

La cavalcada ha passat pel passeig de l'Estació, els carrers Vallvera, Avenir, Anselm Clavé, Font de la Manxa, carretera de Montblanc, Abat Llort, Cor de Maria, muralla de Sant Antoni, carrer Església, plaça del Blat i carrer Cort, per a desembocar a la plaça del Pati. Al llarg del recorregut es van repartir caramels i galindaines. "Uns 800 quilos en total, de caramels sense gluten", ha comentat Pilar Tondo, coordinadora de la cavalcada.

A la plaça del Pati, amb un follet com a presentador de l'acte i ambientat amb llum i música, Dolors Ferré, alcaldessa de Valls, ha donat la benvinguda als màgics personatges, i a través d'una nena, l'Anna, ha lliurat les claus de la ciutat, una clau mestra que facilita l'accés a totes les llars vallenques per poder fer així l'entrega dels regals. L'Anna ha estat enguany la noieta encarregada de llegir la carta als reis, amb resposta del rei Melcior, que és qui parla la nostra llengua, en missatge dirigit a les nenes i nens, vallencs i vallenques, un discurs ple de generositat i bons auguris, que després s'ha traduit en el repartiment domiciliari dels regals.

Un any més Valls ha viscut intensament la nit màgica del 5 de gener, a cura de l'Associació per la Cavalcada de Reis, que compta amb unes 120 persones voluntàries que la fan possible.

Comentarios
Multimedia Diari