El Temps a Tarragona: Adéu a la primera ventada de la tardor

La previsió meteorològica d'aquest diumenge, 27 de setembre

26 septiembre 2020 16:22 | Actualizado a 26 septiembre 2020 17:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Previsió per a avui

De matinada la nuvolositat tendirà a minvar de nord a sud del país fins a deixar el cel serè o poc ennuvolat. Tot i això, a partir de mig matí augmentarà la nuvolositat de nord a sud que tendirà a deixar el cel entre mig i molt ennuvolat, sobretot a la meitat nord del país. Al llarg de la tarda els núvols tornaran a minvar, tret del quadrant nord-est on es mantindrà entre mig i molt ennuvolat. Independentment, al vessant nord del Pirineu estarà molt ennuvolat o cobert, tot i que s'obriran algunes clarianes transitòries durant el matí.

Pluja

Fins a primera hora del matí i, de nou, a partir de la tarda s'espera precipitació al vessant nord del Pirineu. Serà d'intensitat feble i acumularà quantitats minses o puntualment poc abundants, sobretot a cotes altes. La cota de neu baixarà dels 1.400 metres als 1.200 metres de matinada, amb tendència a pujar fins als 1.800 metres a la tarda. Independentment, són possibles alguns plugims a punts del nord-est del territori, sobretot de matinada i a partir de la tarda.

Temperatures

Temperatura mínima similar, si bé a la meitat sud i a l'Empordà serà lleugerament més alta. Els valors es mouran entre 1 i 6 ºC al Pirineu, entre 3 i 8 ºC al Prepirineu, entre 6 i 11 ºC a la depressió Central i al prelitoral, i entre 11 i 16 ºC al litoral. Per la seva banda, la temperatura màxima serà lleugerament més baixa, si bé al terç nord el descens podrà ser localment moderat. Oscil·larà entre 9 i 14 ºC al Pirineu, entre 12 i 17 ºC al Prepirineu, i entre 17 i 22 ºC a la resta, si bé seran puntualment més alts al litoral sud.

Visibilitat

Visibilitat bona de matinada i excel·lent la resta del dia. Tot i això, al vessant nord del Pirineu serà dolenta a cotes mitjanes i altes, si bé durant el matí millorarà transitòriament.

Vent

Bufarà vent de component nord i oest entre fluix i moderat en general, tot i que serà moderat amb cops forts a les Terres de l'Ebre, als cims del Pirineu, i a l'Empordà. En aquests sectors hi haurà alguns cops molt forts fins a migdia. Malgrat això, al sud de la Costa Brava, al nord del litoral i prelitoral central i a l'interior del quadrant nord-est el vent serà fluix i de direcció variable.

Tendència per a demà

De matinada la nuvolositat tendirà a minvar de nord a sud del país fins a deixar el cel serè o poc ennuvolat. A banda, a partir de final del matí creuaran bandes de núvols alts i mitjans, de nord a sud del país, que deixaran el cel, novament, entre mig i molt ennuvolat sobretot a la meitat nord del país. Independentment, al vessant nord del Pirineu estarà molt ennuvolat o cobert fins a mig matí i a partir de mitja tarda, i mig ennuvolat la resta de la jornada.

Comentarios
Multimedia Diari