El Temps a Tarragona: Alerta per forts vents

La previsió meteorològica d'aquest divendres, 25 de setembre

24 septiembre 2020 12:29 | Actualizado a 24 septiembre 2020 16:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Previsió per a avui

Fins a mig matí predominarà el cel serè o poc ennuvolat en general, si bé al matí arribaran i es formaran núvols mitjans a sotavent de les muntanyes que es desplaçaran d'oest a est. A banda, creixeran nuvolades al quadrant nord-est i a punts del Prepirineu. Amb tot, el cel quedarà mig o localment molt ennuvolat. Nogensmenys, a partir de la tarda la nuvolositat minvarà. Independentment, a l'extrem nord del Pirineu el cel estarà molt ennuvolat o cobert.

Pluja

S'espera precipitació a l'extrem nord del Pirineu durant tota la jornada, si bé serà més extensa i continuada a partir de la tarda. A banda, s'esperen ruixats al quadrant nord-est durant el matí, com també s'espera precipitació a la resta del terç nord, i n'és probable a altres punts de la meitat nord. La precipitació serà d'intensitat entre feble i moderada i acumularà quantitats entre minses i poc abundants, localment abundants al vessant nord del Pirineu, sobretot a cotes elevades. A banda, la cota de neu baixarà dels 2.000 metres als 1.600 metres al matí, i fins als 1.400 metres al final de la jornada. En moments de més intensitat la cota de neu puntualment pot baixar fins als 1.300 metres. A l'extrem nord del Pirineu Occidental a partir dels 2.000 metres es podran acumular més de 20 cm de neu.

Temperatures

La temperatura mínima i màxima serà entre moderadament i notablement més baixa. A banda, la mínima s'assolirà al final del dia; voltarà entre els 3 i 8 ºC al Pirineu i Prepirineu, mentre que a la resta ho farà entre els 9 i 14 ºC. La màxima rondarà entre els 11 i 16 ºC al Pirineu, si bé al vessant nord es mourà entre els 8 i 11 ºC, al litoral voltarà entre els 19 i 24 ºC, mentre que a la resta ho farà entre els 16 i 21 ºC.

Visibilitat

Visibilitat entre bona i excel·lent. Independentment a l'extrem nord del Pirineu serà regular o dolenta tot el jorn. A banda, es produirà el fenomen del torb.

Vent

Bufarà el vent de component nord i oest d'intensitat moderada amb cops forts, amb cops molt forts a zones elevades i a la meitat sud del país.

Tendència per a demà

Fins a final del matí el cel estarà serè o poc ennuvolat en general. A partir d'aleshores arribaran núvols alts i mitjans pel nord del territori que deixaran el cel mig, localment molt ennuvolat arreu, amb nuvolositat més abundant a la meitat nord del país. Independentment, al vessant nord del Pirineu estarà cobert tota la jornada, així com durant el matí i a partir del vespre a la resta de l'extrem nord del Pirineu.

Comentarios
Multimedia Diari