El Temps a Tarragona: Arriben les pluges i el fred

La previsió meteorològica d'aquest diumenge, 3 d'octubre

02 octubre 2021 17:03 | Actualizado a 02 octubre 2021 17:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Situació general

Al matí el cel estarà entre mig i molt ennuvolat al terç nord i la meitat est, o cobert sobretot fins a primeres hores del matí, mentre que a la resta estarà entre poc i mig ennuvolat. A partir de migdia, la nuvolositat augmentarà d'oest a est i deixarà progressivament el cel cobert arreu del país. Independentment, fins a primera hora del matí hi haurà núvols baixos a punts del litoral i prelitoral i depressió Central.

Precipitacions

Fins a migdia s'esperen ruixats al quadrant nord-est del país, resta del Pirineu i Prepirineu, i a punts del sector central del litoral i prelitoral. A partir de llavors arribarà precipitació que s'estendrà d'oest a est al llarg de la tarda fins a arribar a qualsevol punt del país al vespre. Els ruixats seran d'intensitat entre feble i moderada i és probable que localment vagin acompanyats de tempesta, si bé podran ser forts al nord i est.

S'acumularan quantitats de precipitació entre minses i poc abundants al terç sud, mentre que a la resta seran entre poc abundant i abundants, o localment molt abundants (més de 50 mm en 24h) a cotes elevades del Pirineu i Prepirineu. La cota de neu baixarà dels 3000 als 2200 metres al Pirineu occidental, tot i que al vessant nord del Pirineu baixarà fins al voltant dels 2000 metres al final del dia. Per damunt dels 2500 metres, s'acumularan entre 5 i 10 cm de neu.

Temperatura

La temperatura mínima serà entre lleugerament i moderadament més alta, tret del terç sud on baixarà lleugerament. A banda, a punts del Pirineu i Prepirineu occidental, aquesta es registrarà al final del dia i baixarà entre lleugerament i moderadament; rondarà entre els 5 i 10 ºC al Pirineu i Prepirineu occidental i entre els 10 i 15 ºC a la resta, si bé a punts del litoral central i sud es mourà entre els 16 i 19 ºC. Per la seva banda, la màxima serà similar o lleugerament més baixa en general, tret de punts de Ponent i Terres de l'Ebre on podrà pujar lleugerament, si bé localment ho farà de forma moderada; voltarà entre els 20 i 25 ºC en conjunt, si bé a Ponent i a les Terres de l'Ebre es mourà entre els 28 i 30 ºC, mentre que al Pirineu occidental rondarà entre els 18 i 21 ºC.

Visibilitat

Fins a migdia la visibilitat serà bona en general, tot i que localment quedarà regular o dolenta al terç nord i la meitat est. Al Pirineu i Prepirineu serà regular o dolenta tota la jornada. A banda, hi haurà bancs de boirina i boira matinals a punts del prelitoral i la depressió Central fins a primera hora del matí. A partir de migdia, la visibilitat empitjorarà en general i quedarà localment regular o dolenta.

Vent

Fins a migdia bufarà el vent de component sud entre fluix i moderat arreu, amb cops forts a punts del litoral i a zones elevades, i algunes ratxes molt fortes a cotes altes del Pirineu. A partir de llavors s'imposarà el vent de component oest en general i acabarà bufant entre fluix i moderat, amb cops forts, sobretot a partir del vespre a les Terres de l'Ebre. Al llarg de la tarda entrarà progressivament la tramuntana a l'Empordà; bufarà entre moderada i forta amb ratxes molt fortes al litoral al final del dia; amb tot, al sud del litoral nord i nord del litoral central, el vent quedarà amb estones fluix i de direcció variable.

Comentarios
Multimedia Diari