El Temps a Tarragona: Ruixats puntuals i temperatures a la baixa

La previsió meteorològica d'aquest dilluns, 26 d'octubre 

25 octubre 2020 20:37 | Actualizado a 25 octubre 2020 20:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Situació general

Al llarg de la matinada la nuvolositat minvarà a punts de Ponent i del terç sud on el cel quedarà poc ennuvolat en general amb el pas de bandes de núvols alts i mitjans, i alguns núvols de retenció a punts de la serralada prelitoral sud. A la resta del territori, sobretot Pirineu, Prepirineu i punts de la meitat est, el cel romandrà entre mig i molt ennuvolat, puntualment cobert amb creixement d'algunes nuvolades.

Precipitacions

De matinada s'espera precipitació feble i dispersa arreu, si bé a punts del terç nord serà extensa i localment d'intensitat moderada. A partir de llavors s'esperen ruixats dispersos a punts del quadrant nord-est i del Pirineu i Prepirineu; seran d'intensitat feble o moderada i aniran acompanyats de tempesta i de calamarsa o pedra petita, i puntualment podran ser en forma de neu granulada; s'acumularan quantitats minses o localment poc abundants de precipitació. La cota de neu rondarà de matinada els 1.600 metres al Pirineu occidental i els 2.100 metres a l'oriental, si bé localment al vessant nord baixarà fins els 1.000 metres. A la resta de la serralada baixarà fins a situar-se als 1.400 metres, si bé en moments de ruixat es podrà situar entorn dels 1200 metres, tant al Pirineu com a punts de l'interior del quadrant nord-et. Al llarg del dia s'acumularan quantitats de precipitació entre minses i inapreciables en general, si bé a punts del terç nord s'acumularan quantitats poc abundants, i localment abundants al Pirineu. En aquest darrer sector s'acumularan gruixos de neu abundants, localment molt abundants a les cotes més elevades.

Temperatures

La temperatura mínima baixarà entre lleugerament i moderadament, i a punts del terç nord s'assoliran al final de la jornada; oscil·larà entre 0 i 5 ºc al Pirineu i Prepirineu, entre 4 i 9 ºC a la depressió central i punts del quadrant nord-est, i entre 7 i 12 ºC a la resta del territori. Per la seva banda, la temperatura màxima serà moderadament més baixa i oscil·larà entre 8 i 13 ºC al Pirineu i Prepirineu, més baixa al vessant nord, i entre 14 i 19 ºC a la resta del país, si bé localment serà més alta a punts del litoral sud.

Visibilitat

La visibilitat millorarà de matinada i quedarà bona en general, si bé a punts de ponent i meitat sud serà excel·lent, i en canvi a punts del terç nord i quadrant nord-est serà localment regular o dolenta.

Vent

S'imposarà el vent de component nord i oest entre fluix i moderat amb ratxes fortes i algunes de molt fortes de mestral al terç sud i ponent, i de tramuntana a l'Empordà. Independentment, a punts del quadrant nord-est, del nord de la depressió Central i del Prepirineu el vent quedarà fluix i de direcció variable.

Comentarios
Multimedia Diari