El tram de la C-37 d’Alcover a Valls, el de més risc de tenir un accident a Catalunya

També destaca pels xocs amb camions, 
igual que la variant de Torredembarra

19 diciembre 2019 09:00 | Actualizado a 19 diciembre 2019 09:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El tram de la carretera C-37, entre Alcover i Valls, és el que té més risc d’accident de tot Catalunya, segons un estudi fet pel RACC, que ha analitzat la sinistralitat de la xarxa viària catalana entre els anys 2016 i 2018. A més, també és un dels trams amb més accidents amb vehicles pesants. Com a nota positiva, la demarcació de Tarragona és la que té menys quilòmetres de Catalunya amb risc «alt» o «molt alt» de tenir un accident. A més, el percentatge de quilòmetres amb aquest tipus de risc ha baixat un vint per cent.

L’estudi EuroRAP forma part d’un programa europeu de valoració de les carreteres i mostra la distribució geogràfica del risc a la xarxa viària, tenint en compte que les causes del risc són múltiples i tenen a veure amb tres elements: conductors, carreteres i vehicles.

La xarxa analitzada a l’estudi consisteix en 6.368 quilòmetres de carretera –dividits en 428 trams–, que representen el 53 per cent del total de la xarxa viària catalana. El tram –de 6.659 metres– amb un risc més alt que té un conductor de patir un accident greu és el de la C-37, entre Alcover i la rotonda de la N-240A (un quilòmetre abans d’arribar a Valls). En els deu primers llocs de la llista no hi ha cap altre tram tarragoní. Per la seva part, en les primeres deu posicions de trams amb menys risc no n’hi ha cap de Tarragona.

La C-37 és una via per on hi circulen diàriament 8.623 vehicles. Molts d’aquests són camions, que van o venen de la zona de Lleida. En aquest sentit, en el 43 per cent dels accidents amb morts i ferits greus en aquest tram hi va estar involucrat un vehicle pesant. Per això, aquest tram és el quart de Catalunya amb més accidents amb camions implicats. Cal recordar que l’any 2017 hi va haver dos accidentes amb camions implicats, que es van saldar amb dos morts en cadascú d’ells.

Tarragona té quatre dels deu trams amb més accidents amb camions implicats

Dels deu trams de Catalunya amb més accidents amb camions, quatre estan a la demarcació de Tarragona. A part del de la C-37, la tercera posició està ocupada pels 8,1 quilòmetres de longitud de la variant de Torredembarra. En sisè lloc està el tram de 21,7 quilòmetres de la mateixa carretera entre el límit amb Castelló i l’inici de la variant d’Amposta. Dues posicions més avall està el tram de 14,4 quilòmetres de la N-340 entre El Vendrell –enllaç amb l’autopista Pau Casals, la C-32– i l’inici de la variant de Vilafranca.

Tres d’aquests deu trams més perillosos pertanyen a la N-340 al seu pas per la demarcació de Tarragona, on la prohibició de circulació de vehicles pesants va entrar en vigor el setembre de 2018.

En el llistat de trams de concentració d’accidents –trams de via amb més concentració d’accidents greus– no n’hi ha cap de la demarcació de Tarragona. Tampoc figura cap tram amb més accidents de moto i ciclomotor.

Comentarios
Multimedia Diari