Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Els ajuntaments projecten 300 accions en l’àmbit de l’acció climàtica amb l’ajut de la Diputació

Les subvencions, de més de 6 milions, impulsen iniciatives relacionades amb les energies renovables, la prevenció d’incendis o la gestió dels residus arreu de la demarcació

| Actualizado a 19 octubre 2022 11:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El món local del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès avança en el camp de l’acció climàtica i la transició energètica. Gairebé 300 projectes que contribuiran a mitigar els efectes del canvi climàtic en el territori i les persones han rebut enguany l’ajuda de la Diputació de Tarragona, en el marc d’una línia de subvencions dotada amb 6,1M€ i que beneficiarà 159 ajuntaments, el 74% del total.

La Junta de Govern de la institució ha aprovat recentment la concessió d’aquests ajuts, que enguany han doblat gairebé la seva dotació per donar resposta a la situació d’emergència climàtica des del món local. L’ús de biomassa forestal per escalfar equipaments públics, la instal·lació d’un enllumenat més sostenible als carrers dels pobles i ciutats, l’ús de la pastura per a la prevenció d’incendis forestals, l’adquisició de vehicles elèctrics o la recollida de residus en espais naturals són algunes de les actuacions que s’hi inclouen. (enllaç a la concessió) .

Polítiques locals per a la millora mediambiental global

Aquesta línia de subvencions respon al compromís de la Diputació de Tarragona amb la sostenibilitat i amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l’Agenda 2030 com a marc de referència dels programes i accions impulsats des del món local.

La Diputació de Tarragona és l’entitat coordinadora del Pacte d’Alcaldies per l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC) a la demarcació, que impulsa des del món local la reducció d’emissions de CO2 segons els compromisos establerts a nivell europeu. A més d’afavorir-ne l’adhesió dels municipis, la Diputació dona suport als municipis en l’elaboració, el seguiment i l’execució dels plans d’acció, alhora que destina ajuts econòmics que impulsen la seva execució.

Comentarios
Multimedia Diari