Els bandolers arriben a Alcover per retrocedir en el temps 400 anys

Les representacions teatrals de carrer són un dels principals atractius d´aquesta festa que enguany arriba a la 13a edició

19 mayo 2017 21:34 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les famílies bandoleres dels Morells i els Voltors ja s’han establert a Alcover per viure un cap de setmana immers en el passat. El municipi ha retrocedit 400 anys, una època on l’activitat de bandes armades al marge de la llei era habitual en diverses zones del territori.

Amb l’objectiu de recordar aquells fets, Alcover celebra la 13a Fira de Bandolers, la cita bandolera més important de Catalunya. El tret de sortida es va donar divendres al vespre de la mà del bandoler Miquel Morell, l’alcalde Robert Figueras i la Regidora de la Fira, Carla Miret.

A continuació, a l’Església Vella es va fer l’estrena de l’espectacle de la Fira, ‘la Taverna Bandolera’, la principal novetat de la festa. Es tracta d’un acte que centralitza totes les representacions teatrals bandoleres en un únic espai.

Ahir, la jornada va continuar amb diverses propostes familiars, com la gimcana dirigida a petits i grans, ‘La Bandolerada’; la baixada d’Ornis, o l’itinerari teatral pel centre de la vila, ‘El túnel del temps’. Demà continuaran les representacions teatrals al carrer amb les disputes entre bandolers i amb les propostes del grup la Resclosa com a protagonistes. A la nit, es farà el primer Bandoler Sound Festival, un recull de les millors cançons de tots els temps.

La festa s’allargarà fins demà amb una bicicletada i diversos actes de caràcter familiar, tot aprofitant que és festiu.

Comentarios
Multimedia Diari