Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Els coloms renoven contracte i continuaran deixant empremta a Tarragona

  L’Ajuntament ha decidit seguir amb l’estratègia de control d’aquestes aus i per si no surt bé, porto una proposta que farà content a tothom

  31 enero 2024 20:31 | Actualizado a 01 febrero 2024 07:00
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Febrer ja, com passa el temps. A vegades sento que ja està aquí l’estiu, però suposo que això és per les temperatures que estem tenint aquests dies. Com a persona que li encanta l’estiu he de dir que anar amb màniga curta al gener és un plaer que es converteix en malson quan m’adono que si tot continua igual o pitjor, inclús els Reixos canviaran l’or, l’encens i la mirra per gelats, crema solar i un flotador, bé, igual el flotador amb la situació de sequera actual tampoc caldrà.

  No vinc a donar cap classe de consciència quan crec que jo estic començant a entendre de veritat tota la problemàtica mediambiental, l’únic que puc dir és que us informeu i prengueu consciència, això és com tot, a vegades sembla que des de la nostra posició no puguem ajudar, però juntes som més fortes i tot el que es pugui fer per aturar el canvi climàtic és important i necessari.

  Bé, he començat molt intensa i reivindicativa, però també estic molt contenta i amb ganes de festa, amb ganes de Carnaval. Això ja comença i de nou us convido que us llegiu el programa d’enguany i segurament descobrireu molts actes que no sabíeu que existien.

  Recordeu que a més de moltes hores de treball i molts diners, les comparses i entitats que fan possible la festa major d’hivern de Tarragona, hi posen molta il·lusió amb l’objectiu de fer-nos gaudir. A Carnaval tot s’hi val, també oblidar per un moment els problemes, tot i que crec que depèn on visquis, aquests problemes deixen empremta. Bé, millor dit, cagada.

  El pitjor malson

  Sí, malauradament el pitjor malson de Jordi Sendra (Junts) continua. Parlo dels coloms i dels seus residus. Ho volia dir d’una forma més elegant, però ja ens hem entès. Les cagades dels coloms continuaran sent patrimoni de la ciutat. L’Ajuntament de Tarragona ha decidit mantenir l’actual control de coloms un any més. El departament de Neteja ha prorrogat els contractes a les dues empreses encarregades de capturar, analitzar i desinfectar els entorns de la ciutat dels coloms però també dels estornells i les rates.

  Prorrogats els contractes a les dues empreses que capturaren, analitzen i desinfecten els entorns

  Suposo que aquesta decisió s’ha pres a causa de l’èxit de l’estratègia que s’estava portant a terme. A vegades no sé si es transmet com espero la ironia. Òbviament, no soc experta, però si amb el que s’està fent no és suficient, potser hauríem de buscar altres mesures.

  Tranquils que no estic suggerint formar una expedició de caça liderada pel Sendra, tot i que no sabeu com m’agradaria veure-ho, i gravar-ho clar.

  Entenc que és una situació complicada i que no té una fàcil solució, però és una llàstima. La neteja continua sent una assignatura pendent de Tarragona. Hi ha molts factors. Quan passejo a la meva gossa miro molt cap a terra, té massa complex d’aspiradora, i m’adono del incívica que és la gent, però també cal dir, que podria passejar per tota la ciutat seguint el rastre dels coloms.

  És cert que l’Ajuntament i el Port de Tarragona s’han reunit i han expressat que treballaran conjuntament per posar-hi solució i controlar la població de coloms. No sé si ho sabeu, però al Port tenen la font més gran d’alimentació d’aquestes aus.

  Com veig que no està sent fàcil trobar aquesta solució, jo proposo aprofitar la problemàtica dels coloms i les crítiques pel turisme de creuers i crear una nova activitat turística on els visitants facin un tour per Tarragona a través dels coloms. Com? Doncs molt fàcil! Que vagin recorrent els nostres carrers mentre netegen les cagades. La dels coloms vull dir, que les dels polítics ja seria una experiència massa forta.

  Comentarios
  Multimedia Diari