Els Pastorets recuperen el fossat per a l'orquestra del teatre del Casal de l'Espluga de Francolí

L'Ajuntament de l'Espluga de Francolí ha aprovat la decisió del grup Tratea Teatre de recuperar aquest espai històric

| Actualizado a 20 mayo 2017 21:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Per primera vegada, l’orquestra dels Pastorets de l’Espluga de Francolí se situarà al fossat del teatre del Casal. Es tracta d’un espai situat al peu de l’escenari que únicament s’havia utilitzat en dues ocasions, una d’elles fa 50 anys, quan es va inaugurar l’equipament.

Ara, l’equip tècnic dels Pastorets de l’Espluga ha aconseguit recuperar l’històric fossat amb el suport de l’Ajuntament. D’aquesta manera, l’orquestra deixarà d’estar al mateix nivell que els espectadors.

Es tracta d’un reclam que el grup Tratea Teatre havia plantejat des de la incorporació de l’orquestra a l’espectacle. La Brigada Municipal ha fet part de l’arranjament juntament amb l’equip tècnic dels Pastorets.

A l’interior del fossat s’hi col·locarà l’orquestra, formada per una dotzena de músics i dirigida per Sergi Esparza. Els espectadors tindran l’oportunitat de veure aquest espai reservat per a l’orquestra els dies de la representació d’Els Pastorets, el 25 i 28 de desembre. L’espectacle, que compta amb un equip de més d’un centenar de persones, únicament es representa cada dos anys, atraient un miler d’espectadors d’arreu de la comarca.

Nou pròleg de Vallverdú

Enguany, Els Pastorets de l’Espluga també estrenen pròleg. L’original, escrit per Josep Maria Folch i Torres, ha estat versionat per Josep Vallverdú, creador del personatge del Rovelló i fill adoptiu de l’Espluga de Francolí. L’escriptor lleidatà i resident a l’Espluga era una de les veus crítiques sobre la durada i el format de l’escena prèvia a la representació. És per això que el grup Tratea Teatre va encarregar aquesta tasca a Vallverdú.

El pròleg versionat manté tots els personatges i la trama de l’original. Vallverdú, però ha refet el text per fer-lo més amè. L’escena serà més curta, amb menys diàleg i tindrà un nou fil conductor centrat en els pastors Lluquet i Rovelló.

Entrades

Les entrades ja estan a la venda i es poden comprar anticipadament fins demà a l’Oficina de Turisme de l’Espluga. L’entrada general és de 12 euros, mentre que els infants en paguen 6. Els socis del Casal les poden adquirir a un preu de 10 euros.

Comentarios
Multimedia Diari