Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Els veïns de Cala Romana s’adhereixen al manifest promogut per la ‘Plataforma Mercaderies per l’Interior’

  Després d’una reunió informativa per part de la Plataforma, l’associació de veïns de Cala Romana acorda unir-se a la petició adreçada a les autoritats competents per exigir una via alternativa per l’interior.

  05 septiembre 2022 13:03 | Actualizado a 05 septiembre 2022 13:16
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  El passat divendres 2 de setembre, l’AAVV de Cala Romana va convocar una reunió informativa sobre el pas de mercaderies perilloses per la via ferroviària del litoral costaner que impacta directament a la nostra comunitat.

  En ella, la ‘Plataforma Mercaderies per l’Interior’ va presentar una anàlisi sobre l’impacte negatiu d’augmentar el nombre de mercaderies perilloses per la via de ferrocarril del litoral costaner i que afecta directament la seguretat, el benestar, el patrimoni i l’entorn natural.

  Així mateix, la Plataforma en qüestió va desgranar els objectius principals que s’han marcat: denunciar l’impacte negatiu de la planificació ferroviària a l’àrea de Tarragona; lluitar per un transport ferroviari de mercaderies sense risc per a la vida, la salut, el patrimoni històric i el natural; assolir amb urgència el traçat definitiu de la via ferroviària de mercaderies per l’interior lluny de nuclis poblats, com a demanda de ciutadans i institucions; i utilitzar les vies existents de passatgers (AVE) com a solució provisional d’emergència per a les mercaderies.

  Durant la reunió hi va estar presents Eugeni Sedano, portaveu de la ‘Plataforma Mercaderies per l’Interior’, Miguel Ángel Herranz, responsable de relacions europees de la ‘Plataforma Mercaderies per l’Interior’, a més de diversos membres de la junta de l’AAVV de Cala Romana, entre les quals hi havia la seva presidenta, Belén Marrón.

  “El moviment va néixer a finals del 2018 quan ens vam adonar que posarien en marxa el tercer carril, mentre que diferents estaments polítics del 2012 van dir que aquest tercer carril seria provisional i es faria una via per l’interior. En veure que van començar les obres, un conjunt de veïns de Tarragona ens vam desplaçar fins a València per anar a parlar amb Josep-Vicent Boira, comissionat del Govern per al desenvolupament del Corredor mediterrani, i ens va dir que no hi hauria via provisional i que es procediria al tercer carril. A partir de llavors vam crear aquesta Plataforma i avui ja som 1.500 persones adscrites”, va afirmar Eugeni Sedano.

  “Hem de cuidar el benestar i la seguretat de la nostra comunitat i dels nostres veïns, per això ens adherim al manifest promogut per la ‘Plataforma per l’Interior’”, va afirmar Belén Marrón.

  Per a més informació sobre la ‘Plataforma Mercaderies per l’Interior’ podeu consultar la seva pàgina web: https://www.mercaderiesperlinterior.com.

  Comentarios
  Multimedia Diari