Els veïns del passeig de l’Estació de Valls denuncien l’incivisme pel ‘botellón’

Els afectats van recollir 200 signatures per evidenciar la situació. El regidor diu que fan el que poden per solucionar-ho

22 septiembre 2020 18:20 | Actualizado a 23 septiembre 2020 06:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«Sentim molt de soroll, alguns fan botellón i ho embruten tot, es pixen i fa fàstig. Això no es pot aguantar», diu un veí que viu al passeig de l’Estació de Valls i que s’ha volgut mantenir l’anonimat. Però la seva queixa no és única. Fa uns mesos van recollir 200 signatures de diferents vallencs per denunciar la situació a l’Ajuntament. Els que més ho pateixen són els que viuen a la part final del passeig –tocant a l’estació d’autobusos– i part dels veïns de la Vallvera. «A la plaça del Titit i de la Torratxa també fan soroll. Allí beuen alcohol i també hi ha brutícia. El problema també hi és allà». Expliquen que cremen contenidors, tiren deixalles pel terra i tenen la música forta a altes hores de la nit. Molts cops ja han trucat a la Policia Local, però l’endemà es repeteix la mateixa situació.

A Valls, hi ha diferents establiments que estan oberts 24 hores i on compren begudes alcohòliques i menjar. Degut a la Covid-19, i a la cancel·lació de festes i concerts, molts joves han aprofitat per sortir igual al carrer.

Ara, el consistori vallenc aprovarà un decret en qual es prohibirà la venda d’alcohol a partir de les onze de la nit i tampoc es pot consumir a la via pública. «S’ha de tenir un respecte pel tema soroll i nosaltres estem fent tot el que podem per solucionar-ho», diu el regidor de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Enric Garcia. Afegeix que «allà també hi ha terrasses, passen cotxes i és impossible que no hi hagi soroll».

Aquests mesos, l’Ajuntament també va aprovar un decret d’alcaldia que retallava l’horari d’aquests establiments.

«Estem patint una gran degradació. Els mesos de calor no podíem tenir la finestra oberta. Reclamem que hi hagi un respecte i més civisme», afirma el veí. Afegeix que «estem preocupats perquè segueix tot igual després de l’ordre. Hi ha brutícia, soroll i a més a més ningú ho controla ja que per exemple si prohibeixen la venda d’alcohol a partir de les onze de la nit hi poden anar abans».

Aquests vallencs, preocupats i farts de la situació no descarten fer aviat una associació de tots els afectats i fer més mesures. «L’estiu passat ja passava aquest problema però des del consistori no ens van fer cas. Enguany, ho hem tornat a denunciar i sembla que hi volen posar solució però de moment no hem notat cap millora», conclou el veí.

Comentarios
Multimedia Diari