Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Ematsa invertirà més de 5 milions d’euros el 2024

L’empresa aprova el pressupost per al proper any. Un dels projectes serà la interconnexió de les xarxes d’abastament d’aigua de la zona Tarragona centre amb la zona de Llevant

22 septiembre 2023 19:11 | Actualizado a 22 septiembre 2023 19:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Empresa Municipal Mixta d’Aigües de Tarragona (Ematsa) ha aprovat el pressupost de 2024, que contempla una inversió de prop de 5.500.000 d’euros. Ematsa impulsarà la interconnexió de les xarxes d’abastament d’aigua de la zona Tarragona centre amb la zona de Llevant.

D’aquesta manera, es facilita la distribució de l’aigua a tota la xarxa davant possibles incidències i talls de subministrament. També es realitzarà la renovació de canonades de sectors de Ponent i el centre de la ciutat, i es durà a terme la instal·lació d’una nova Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP) a Bonavista que suposarà una millora en la qualitat organolèptica de l’aigua. L’any vinent es destinaran 2,5 milions a la millora del sistema de sanejament.

A través del cànon de l’aigua de l’Agència Catalana de l’Aigua s’executaran diverses actuacions, entre d’altres, es remodelarà l’Estació de Bombament d’Aigües Residuals (EBAR) de Bonavista, i s’incorporarà un sistema de desbast de residus complementari a l’EBAR del Francolí.

El laboratori ha previst una inversió de prop de 200.000 euros en nou equipament que permetrà adaptar-se als recents requeriments normatius pel que fa al control de la qualitat de l’aigua que fixa el RD 3/2023. Aquest reial decret, en vigor des de gener de 2023, estableix els criteris tecnicosanitaris de la qualitat de l’aigua de consum, el seu control i subministrament i fixa uns períodes d’adaptació i compliment.

A més, el pressupost contempla una partida de 50.000 euros per a la ciberseguretat, un paquet d’accions orientades a augmentar la robustesa del sistema de control i vigilància del cicle de l’aigua.

El pressupost de la companyia d’aigües per l’any 2024 també contempla un increment del fons social destinat a bonificar el rebut de l’aigua a persones en situació de precarietat econòmica. Així, a la partida de 150.000 euros, s’incorporen 12.000 euros.

Comentarios
Multimedia Diari