EMTE Service retira la denúncia contra set empleats a Tarragona i els sindicats anuncien accions judicials

Els treballadors denunciaran l'empresa per vulnerar el seu dret de vaga i exigeixen la retirada de la modificació substancial de les condicions laborals

19 mayo 2017 20:57 | Actualizado a 24 diciembre 2019 21:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'empresa EMTE Service de Tarragona ha retirat la denúncia contra set treballadors per vulnerar el dret al treball abans que tinguessin lloc les primeres declaracions judicials aquest dimecres al matí. Els empleats, que s'han concentrat a les portes dels jutjats, han celebrat la marxa enrere però ja han anunciat, per la seva banda, que denunciaran judicialment l'empresa per vulnerar el seu dret de vaga. Segons recorden, Inspecció de Treball ja ha obert tres expedients per aquest motiu a EMTE Service, arran les aturades convocades per exigir la retirada de la modificació substancial de les condicions laborals. "Volen treballadors d'usar i tirar", sosté el delegat de la CGT, Manuel Vidal.

"Denunciarem judicialment amb totes les nostres forces l'empresa per difamar els treballadors i vulnerar el nostre dret de vaga. Exigim que aturi el joc brut amb els treballadors i retiri la modificació substancial", ha reclamat Vidal, acompanyat de companys de la plantilla i representants de la CUP i Podem que han donat suport a les protestes. Acusen la direcció d'EMTE Service de "criminalitzar la lluita pacífica" de la plantilla amb una acusació "totalment falsa".

La denúncia presentada per l'empresa i que havia de ser objecte de judici aquest dimecres al matí, acusava set treballadors de "vulnerar el dret al treball" amb suposades coaccions a altres empleats. Segons Vidal, es tracta d'una "forma de fer" ja coneguda per la plantilla –"ja hem sofert aquests atacs"-. Tot i això, recorda que Inspecció de Treball, arran quatre denúncies dels sindicats, ha obert ja tres expedients contra EMTE Service a Tarragona per vulnerar el dret de vaga. Concretament, detalla Vidal, per substituir treballadors amb els d'una altra empresa, impedir el pas del comitè de vaga a les instal·lacions o coaccionar els empleats perquè no se sumessin a l'aturada requerint-los prèviament les seves intencions.

Els representants dels treballadors ja han anunciat que decidiran en una assemblea el pròxim dia 17 les pròximes actuacions per forçar l'empresa a retirar la modificació substancial de les condicions laborals, afectant una setantena de treballadors. Una mesura, argumenten, que inclou retallades salarials i socials, amb reduccions de sou d'uns 200 euros o l'anul·lació de la taula d'hores extres. Es tracta, segons Vidal, d'una conseqüència més de l'última reforma laboral que no reconeix els convenis vigent més enllà del moment que s'hauria d'aprovar el nou. "Es carreguen els convenis en vigor. Canvien treballadors amb drets per sense drets. Volen treballadors d'usar i tirar. És el mercat laboral que tindrem al futur", es queixa.

EMTE Service presta serveis de manteniment elèctric a la Universitat Rovira i Virgili, al Port de Tarragona, al Consorci d'Aigües de Tarragona, a la nova presó del Catllar o al mateix Ajuntament de la ciutat –en aquest últim cas a través d'una UTE–.

Comentarios
Multimedia Diari