Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

“Enguany és el ressorgir de la festa, en tota la seva plenitud”

La responsable de Festes destaca l’ampli programa que comença avui i acaba el 7 d’agost. Rock, orquestres, nit d’hipnosi i 1a edició del Pallafest, alguns dels actes destacats

23 julio 2022 11:35 | Actualizado a 23 julio 2022 11:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ha estat com dos cursos que han deixat assignatures pendents. El 2021 i el 2022 dominats per la pandèmia van fer que la festa major dels Pallaresos, com en molts altres llocs, quedés encotilla. Ara, encara amb la Covid a la cantonada, però, de moment sense mesures restrictives, aquesta vila del Tarragonès se sent alliberada i fa ressorgir la festa del Patró Sant Salvador, com si talment de l’Au Fènix es tractés, amb un programa de molta volada.

Maria Jesús Coronado Fuentes és la regidora de Festes de l’Ajuntament dels Pallaresos i en aquesta entrevista explica els molts atractius de la festa, per viure-la i compartir-la.

Hi ha ganes de festa?

Ja ho crec. Després de l’emergència sanitària, si les coses no canvien, com va succeir a l’any passat podrem gaudir d’allò més amb la Festa Major 2022 la qual ens permet incloure actes i actuacions que, tot i tenir-les aparaulades, no va ser possible celebrar-les.

A tall d’actes populars, quins són els recuperats?

En aquest aspecte, jo diria que els més esperats són aquells que impliquen retrobament, socialització: aquells que fan poble. Ens plau especialment els sopars de motxilla, musical o del pa amb tomàquet, la bicicletada, el despertar del Patró, la baixada de carretòmines...

La Mulassa està d’aniversari, oi?

Compleix 15 anys i ho celebrem com mereix l’efemèride d’aquest element festiu tan nostrat. Puc avançar que vindran convidats fins a 15 bèsties i elements de seguici popular, tants com anys té la Mulassa, per felicitar-la i fer-nos gaudir plegats.

Novetat destacable és la 1a edició del Pallafest...

Serà una nit per no parar de ballar i xalar de valent, de la mà de Chicanos en primera instància i després amb el grup Ankor, precisament sorgit de casa nostra i torna després de triomfar arreu. Bona música i bon espectacle.

A part d’aquest festival comptem amb grups com Ready to Rock, la Banda del Coche Rojo, la Habana, Festa Eivissenca, espectacles com ‘Menéalo tour bus de Más & Más’, Nit d’Hipnosi amb l’Aryel Altamar, monòleg... Els joves també tindran la seva nit, amb un dels millors Dj del moment, Juan Domínguez.

Evidentment, no poden faltar les orquestres per als clàssics balls de festa major. Per això comptem amb l’orquestra Centauro i la Nova Blanes.

I moltes coses més, no?

És una festa que té atractius per a tothom, grans joves i petits. Exhibicions esportives, jocs interactius, cinema a la fresca, campionats socials, fira d’artesans, gimcana familiar, exposicions, espectacle infantil, l’escape room circus, correfocs, cercaviles, diversió amb l’aigua del tobogan gegantí i inflables a la piscina. Tenim diada castellera amb tres colles i castell de focs.

Tots els actes són gratuïts, llevat de les activitats en què hi ha consumicions de menjar o begudes.

Enguany hi ha un canvi d’ubicació...

Els concerts, ball i alguns espectacles es traslladen a la pista que hi ha al costat de la sala polivalent. Un espai ampli que estrenem enguany i desplaça aquests actes uns 400 m de la pista de les escoles, fins ara l’escenari habitual. Per altra banda, la programació abasta diferents indrets i espais del municipi, per a la seva descentralització.

Comentarios
Multimedia Diari