ERC de Tortosa defensa un projecte de noves piscines

El candidat Josep Felip Monclús exigeix a l'alcalde Ferran Bel que es disculpi davant els ciutadans per haver incomplert el seu compromís de construir l'equipament esportiu

19 mayo 2017 22:50 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un projecte de piscina coberta, de 25 metres de llargada, que costaria entre 4 i 5 milions d'euros amb una gestió exclusivament municipal. Aquesta és la proposta del candidat d'ERC a l'alcaldia de Tortosa, Josep Felip Monclús, sobre un dels temes més controvertits a la ciutat durant el mandat que finalitza. Caldrà fer, segons ha assegurat, un estudi de viabilitat i garantir que el personal que hi treballa continuï desenvolupant la tasca que ha fet els últims anys. De fet, el cap de llista republicà ha exigit a l'alcalde i candidat de CiU, Ferran Bel, que es disculpi davant la ciutadania tortosina per haver incomplert el compromís de construir l'equipament després d'enderrocar la piscina descoberta.

Monclús considera que "fer promeses inassolibles", en referència al projecte de Bel, "porta al fracàs i al ridícul". En aquest context ha situat la seva proposta, que la ciutat "pugui pagar i mantenir" davant la situació d'endeutament municipal actual. Així, considera que, per construir l'equipament -de 20 per 25 metres- cal tenir en compte els costos de la construcció, les depeses energètiques i de manteniment -intentant treure profit de l'arquitectura i l'estalvi energètic-, incorporar equipaments dedicats a la recuperació muscular i cardiovascular -"ajuda a rendibilitzar-les"- a més de fer compatibles la seva utilització per al públic en general i les competicions.

Un projecte, assegura, que hauria ser de gestió exclusiva municipal -sense cap concessió pel mig com es plantejava fins aquests moments-, aprofitant l'experiència dels professionals que hi treballen des de fa anys. "Tenim l'estructura i l'ofici perquè continuïn els treballadors que han ensenyat a nedar a tants xiquets i xiquetes de Tortosa", ha subratllat Monclús. Tot plegat, Monclús, que aposta per fer un estudi de viabilitat econòmica, ha xifrat en entre 4 i 5 milions d'euros el cost de l'equipament, d'acord amb els preus per aquestes obres que baralla la Generalitat.

Assumint aquest projecte com el principal punt del seu programa esportiu, Monclús ha retret a l'alcalde i candidat de CiU, Ferran Bel, la gestió feta al respecte fins aquests moments, permetent, durant la campanya electoral, que s'enderroqués la piscina olímpica al descobert per donar el tret de sortida a un projecte que ha fracassat amb la marxa enrere de la concessionària. "Cal que Ferran Bel demani disculpes. No davant d'ERC per haver dit, fa quatre anys, que el seu era l'únic projecte esportiu seriós. Volem que es disculpi davant de tots i cadascun dels ciutadans de Tortosa que durant tot aquest temps s'han vist perjudicats per una acció imprudent, electoralista i molt cara, com va ser la destrucció de les piscines", ha assegurat.

En aquesta línia, el candidat republicà ha lamentat que el govern municipal no hagi reclamat a l'empresa adjudicatària els 3,63 milions d'euros d'indemnització per l'incompliment dels compromisos d'execució durant catorze mesos. Una xifra, ha recordat, que permetria en bona mesura finançar la piscina encara pendent.

Dins del programa d'esports, Monclús i el seu equip han inclòs propostes com l'impuls d'un Pla director d'instal·lacions esportives, afavorint-ne la millora i aprofitament, i ha anunciat contractes-programa plurianuals amb els clubs de la ciutat amb objectius esportius i d'integració social. Els republicans també han refermat la seva aposta pel turisme esportiu, l'esport escolar territorial i la creació de circuits càrdio-saludables a l'entorn del parc municipal, muralles i parc de la Universitat, entre d'altres.

Comentarios
Multimedia Diari