ERC i CUP duran al ple de Tarragona la celebració d'una consulta sobre els Jocs de 2017

Els dos grups municipals volen que la ciutadania pugui votar sobre l'esdeveniment el pròxim mes de desembre

19 mayo 2017 21:28 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els grups municipals d'ERC-MES-MDC i la CUP a l'Ajuntament de Tarragona portaran al ple del pròxim divendres el debat d'una moció que reclama al consistori la celebració d'una consulta sobre els Jocs Mediterranis 2017. En concret, es demana al govern municipal que es convoqui la consulta durant el mes de desembre per saber si els tarragonins volen que es facin els Jocs o no. Segons argumenten, la consulta s'empararia en la Llei de Consultes no Referendàries 10/2014, i s'hauria de celebrar després d'un període d'informació pública acurat. Tant ERC com la CUP plantegen que el resultat de la consulta sigui vinculant i assumit per l'Ajuntament.

"Si qui s’exposa a pagar la factura és la ciutadania, és la ciutadania qui ha de decidir, mitjançant una consulta, si es fan o no es fan els Jocs", ha afirmat el regidor d'ERC tarragoní, Xavi Puig. Tant per ERC-MES-MDC com per la CUP, cal ponderar els avantatges que els Jocs poden comportar per la ciutat amb el risc d'un fort endeutament per les arques municipals.

La moció es debatrà aquest divendres, un dia després que l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, signi amb el president del Consejo Superior de Deportes, Miguel Cardenal, un conveni de col·laboració per a la celebració dels Jocs Mediterranis.

 

Comentarios
Multimedia Diari