Escàs interès en l'elecció del rector de la URV

Han votat a les 12.30 hores 1.218 persones, un 7,6% del cens, sis dècimes menys que fa quatre anys. 

15 mayo 2018 11:23 | Actualizado a 16 mayo 2018 12:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les diferents meses electorals de la URV s'han obert a les 10 del matí per escollir nou rector entre els candidats Josep Anton Ferré i María José Figueras.

La votació percentual a les 12.30 hores era d'un 7,6%, sis dècimes menys que els comicis de 2014. A les 17 hores es tanquen les meses electorals i s'estima que el nom del guanyador se sabrà a les sis de la tarda. Els protagonistes faran les seves declaracions en una sala del rectorat.

Les dades facilitades per la URV expliquen que havien  votat 1.218 persones fins a les 12.30 hores, el 7,6% del total del cens universitari; un percentatge inferior al de fa quatre anys, que va ser del 8,2%.

Fins ara, per sectors, del PDI doctorat permanent han votat 2.014 persones, un 42% del col·lectiu, percentatge superior a les anteriors eleccions; de l’altre PDI han votat 193, un 21,1%; del PAS 345 persones, un 49,4%; i dels estudiants, han emès el seu vot 476, un 3,6% del total.

La proclamació dels resultats provisionals es fa avui mateix dia 15 de maig. El termini per presentar reclamacions contra els resultats provisionals és del 16 al 18 de maig de 2018, i la resolució s’emetria el dia 21 de maig.

16.071 membres de la comunitat universitària de la URV poden votar mitjançant elecció directa i sufragi universal, lliure i secret: 13.295 estudiants de grau, màster, doctorat i títols propis de duració igual o superior a un quadrimestre; 486 membres del personal docent i investigador (PDI) doctorat permanent; 1.591 persones d’altres categories de PDI; i 699 membres del personal d’administració i serveis (PAS). Els vots obtinguts pels candidats són ponderats segons el coeficient que s’aplica a cada un d’aquests sectors de la comunitat universitària.

El rector a rectora és la màxima autoritat acadèmica de la Universitat i la que la representa. Poden optar a ser-ho els funcionaris en actiu del cos de catedràtics d’universitat.

La durada del mandat és de quatre anys, amb possibilitat de reelecció consecutiva una sola vegada. Josep Anton Ferré opta a un segon mandat de quatre anys, i María José Figueras és la  primera dona que opta a ser rectora de la URV.

Són deu els col·legis electorals, a la major part dels quals estan instal·lades dues meses, per les votacions dels quatre col·lectius: als CRAI del campus Catalunya,  Sescelades, Bellissens, Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, Facultat de Turisme i Geografia, campus Terres de l’Ebre i Seu Universitària del Baix Penedès; a les unitats docents de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus i de l’Hospital Universitari Joan XXIII, i a la sala de reunions del Vicerectorat, al Rectorat.

159 persones de la comunitat universitària col·laboren en les votacions com a membres de les meses, titulars o suplents; i trenta persones més, inclosos els membres de Secretaria General, treballen en la gestió i coordinació de les votacions. Les dues candidatures poden disposar d’ un interventor a cada mesa.

Un cop tancada la votació es fa el recompte de vots a cada mesa, on en últim terme es comptabilitzen els vots per correspondència i anticipats que li corresponen

La Junta Electoral és l’encarregada de vetllar per la bona marxa del procés electoral. Formada per set representants dels tres col·lectius de la comunitat universitària i presidida per la professora Mercè Gisbert, reunida al Rectorat, aplicarà als vots obtinguts per a cada candidat i candidata la ponderació segons el pes de cada sector, d’acord amb la LOU i l’Estatut de la URV: PDI doctor permanent, 51%; altre PDI, 11%; estudiants 26% i PAS, 12%.

Comentarios
Multimedia Diari