Homenatge a Chaplin a Tarragona

La Biblioteca Pública de Tarragona (carrer Fortuny, 30) ofereix dimarts (18.30 hores) un important acte per commemorar el 130è aniversari del naixement d’aquest geni creador de ‘Charlot’

10 junio 2019 16:26 | Actualizado a 11 junio 2019 16:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Raül Contel, divulgador cinematogràfic, serà l’encarregat de conduir un acte amb entrada lliure en què coneixerem diferents aspectes de la vida i obra d’aquest artista tan destacat del món del cinema. 

Contel ha aconseguit diversos premis en el camp del curtmetratge. Els seus primers treballs foren, entre altres: Cos trencat (1980), Gish (1980), Secuencias de un grupo (1981) i Amort (1982). Al 1990 va estrenar l’obra teatral infantil Contes per a garrinets. També ha impartit cursos d’iniciació al llenguatge cinematogràfic en diferents centres docents i ha estat articulista cinematogràfic.

Crits sords va ser guardonat amb el Premio de Cinematografia de la Generalitat el 1985 i el de Nuevos Realizadores del Ministerio de Cultura. Va ser un dels 15 fundadors del Col·legi de Directors de Cinema de Catalunya.

Nascut el 16 d’abril de 1889 a Londres, les interpretacions de Charles Chaplin a la gran pantalla van coincidir amb els inicis de Hollywood. Els primers grans estudis van obrir el 1911 i Charles Chaplin va arribar juntament amb una companyia de teatre l’any 1914.

El rodamon mut 

Chaplin considerava que «un dia sense riure és un dia perdut». Actor, compositor, productor i director de cinema, ha estat considerat com un dels millors mims de la història del cinema.

Ell mateix escrivia i dirigia els guions, composava la música i produïa els seus films. Mai va voler que el seu rodamón pronunciés una sola paraula. I va tornar a superar el seu propi èxit amb Luces de la ciudad  amb música composta per ell mateix sobre motius de La Violetera de Padilla que va escoltar a la cantant, cupletista i actriu espanyola Raquel Meller en gira nord-americana el 1930.

La creativitat de Chaplin va desbordar l’època del cinema mut i va influir molt en altres actors. Des dels escenaris victorians i els music halls britànics quan era jove, fins a la seva mort als 88 anys, la seva prolífica vida artística va anar acompanyada d’alts i baixos. Quatre matrimonis, onze fills, vuitanta-nou pel·lícules... i moltes rialles.

Comentarios
Multimedia Diari