Impulsen la rehabilitació de l'església de Santa Maria Assumpta de Capafonts

La Diputació aporta 17.000 euros per a la restauració del temple

| Actualizado a 22 mayo 2017 11:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Diputació de Tarragona aportarà un total de 17.000 euros per finançar la primera fase de les obres de manteniment i conservació de l’església de Santa Maria Assumpta de Capafonts.

Els treballs de restauració contemplen la reparació de les zones malmeses per les humitats i de les cobertes del temple. A través d’aquest acord, que han signat, d’una banda, el president de la Diputació, Josep Poblet, i de l’altra, l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Balcells, la Diputació té la voluntat de participar en el manteniment i conservació del patrimoni històric de la demarcació.

L’església parroquial de Santa Maria Assumpta de Capafonts data del segle XVIII. És d’estil neoclàssic, de planta de creu llatina, amb tres naus i cúpula. La façana és l’element més remarcable del temple parroquial. Els angles, el rosetó i la fornícula central són de carreus, mentre que la resta de maçoneria. A la fornícula central hi ha la imatge de la Mare de Déu que va ser arrencada als anys 30 i més tard fou retornada al seu lloc. L’altar major és dedicat a l’Assumpció de la Mare de Déu, amb un mural pintat al fresc que ocupa tot el pany de paret de l’absis obra del pintor alcoverenc Laureà Català.

Comentarios
Multimedia Diari