Interior apujarà de 6,60 a 8,50 euros el preu de les hores als bombers voluntaris

El col·lectiu alerta que això no soluciona les seves reivindicacions laborals i no descarten noves renúncies

| Actualizado a 22 mayo 2017 11:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

El Departament d'Interior apujarà el preu de les hores de 6,60 a 8,50 euros als bombers voluntaris en un intent d'apaivagar els ànims del col·lectiu, que reclama millores laborals i equiparacions amb els bombers funcionaris com a solució a un conflicte que ja ha comportat una quarantena de renúncies arreu de Catalunya. El director general de Prevenció i Extinció d'Incendis i Salvaments, Ramon Parés, ha anunciat aquest dijous la mesura al Consell de Bombers Voluntaris de Catalunya, una reunió a la qual no han assistit les delegacions de Tarragona i de Lleida com a protesta per la situació.

El Consell és un òrgan consultiu no vinculant que compta amb representació dels bombers voluntaris, dels funcionaris i del Govern. En aquest cas hi havia els caps de Bombers professionals de cadascuna de les set regions i els representants dels voluntaris de les cinc restants.

Parés ha explicat a l'ACN que a banda d'anunciar l'augment del preu de l'hora també s'ha informat que pròximament es crearan dues taules participades pels diferents actors, una per establir noves convocatòries i una altra per estudiar de quina manera es pot millorar el model del voluntariat de bombers.

Des del col·lectiu de voluntaris s'ha explicat a l'ACN que ni l'augment del preu de les hores ni les dues taules apaivaguen la desmotivació que ha dut una quarantena de persones arreu de Catalunya a renunciar a les seves tasques, i no descarten que hi hagi més episodis d'aquest tipus.

De fet, consideren que Interior no té ganes veritables de solucionar els problemes, i per això tornen a anunciar ara la creació d'una mesa de millora del model que ja va anunciar fa vuit mesos el conseller Espadaler i que mig any després el mateix Parés desestimava argumentant que el Consell ja era un fòrum prou vàlid per a acomplir aquesta missió.

Així, la reunió d'aquest dijous hauria servit, segons la versió del Govern, per constatar un "clima de ganes de treballar", en paraules de Parés, i per fer una crida als voluntaris de Tarragona i de Lleida perquè se sumin al Consell. En canvi, segons els voluntaris la reunió no ha servit per avançar en la solució de la problemàtica, que queda dilatada en l'anunci de les dues meses.

Comentarios
Multimedia Diari