Josep Anton Ferré es tornarà a presentar com a rector de la URV

L’actual rector afirma que vol desencallar la construcció de noves infraestructures

23 febrero 2018 10:49 | Actualizado a 23 febrero 2018 10:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El rector de la Universitat Rovira i Virgili (URV), Josep Anton Ferré, va anunciar ahir dijous que tornarà a presentar candidatura per continuar en el càrrec. Aquest dijous, el Consell de Govern de la URV va aprovar la proposta del calendari electoral, que situa la jornada de votacions presencials en el 15 de maig. 

Ferré va justificar que encara no ha acabat la feina que s’havia proposat i va admetre que té ganes de continuar quatre anys més. ‘Vull veure que desencallem alguns temes grans que tenim pendents com les infraestructures i altres relacionats amb el personal, com el relleu generacional’, va detallar.

D’altra banda, el rector va avançar que la URV aspira a coordinar el futur Centre Interuniversitari de Recerca en Ciberseguretat de Catalunya, en què també participen la UAB, la UdL, la UOC, la UPC i la UPF. Josep Anton Ferré, que és catedràtic en Mecànica de Fluids, va ser elegit rector el 13 de maig del 2014 amb prop del 54% dels suports. Ara, quan està a punt de vèncer el seu mandat, el Consell de Govern de la URV ha engegat la maquinària de les eleccions al màxim càrrec de la institució. La convocatòria es produirà el 6 d’abril i les candidatures s’hi podran presentar fins al dia 17 del mateix mes. 

Les votacions presencials es realitzaran el 15 de maig -el vot anticipat es podrà fer els dies previs- i, en cas que calgués una segona volta de votacions, aquestes es farien el 24 de maig.

Preguntat per les seves intencions de seguir al càrrec, Ferré va confirmar ahir a la tarda que s’hi tornarà a presentar i que té ganes de continuar un segon mandat. La normativa només permet la reelecció consecutiva del rector una sola vegada. 
Josep Anton Ferré ha justificat que encara té projectes pendents com la construcció dels equipaments universitaris que estan aparcats per manca de finançament, o la resolució dels problemes de relleu generacional de la plantilla docent.

La URV vol coordinar Cybercat

El Consell de Govern de la URV va donar el vistiplau ahir dijous a iniciar els tràmits per la creació del Centre Interuniversitari de Recerca en Ciberseguretat de Catalunya (Cybercat)

La universitat tarragonina aspira a coordinar el projecte, en el qual també prendrien part la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Lleida, la Universitat Oberta de Catalunya, la Universitat Politècnica de Catalunya i la Universitat Pompeu Fabra.

Segons Ferré, l’ambició és que el Cybercat es constitueixi com un centre de referència en l’àmbit nacional i internacional en la recerca en ciberseguretat i privadesa de la informació. També, va afegir, es vol millorar i impulsar la recerca feta des de Catalunya i enfortir la seva projecció; reforçar i estendre la formació d’alt nivell en la matèria, i consolidar les relacions de recerca existents entre les sis universitats catalanes participants.

D’altra banda, el Consell de Govern ha analitzat l’adequació de la URV a la nova normativa del sector públic. “Ens preocupa molt perquè posarà un nivell de complexitat molt considerable sobre les nostres activitats. Ens obligarà a gastar molta energia perquè la nova llei diu que les compres que fa la universitat no es poden fer individualment, sinó via concurs”, va il·lustrar el rector.

En matèria de gestió econòmica, la universitat ha avançat el tancament del pressupost de l’exercici 2017 per poder disposar dels 700.000 euros d’increment registrat.
Pel que fa a la nova oferta pel curs vinent, el rector va confirmar que ja han rebut el vistiplau de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya per poder impartir un nou títol de tres anys: Programació d’Aplicacions Web i Mòbil, que s’oferirà de forma conjunta amb el grau d’Enginyeria Informàtica. El rector es va mostrar confiat que l’altre títol de tres anys que volen implementar el curs vinent, Bioprocessos, també podrà arrencar al setembre.

En un altre ordre de coses, el Consell de Govern ha aprovat una declaració institucional de la URV com a entorn saludable. La institució també ha analitzat l’evolució dels seus comptes a les xarxes socials i ha constatat un increment mitjà de seguidors del 35% durant el darrer any.

Comentarios
Multimedia Diari