Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Josepa Figueras: «La cultura i la festa creen vincles per a tota la vida»

  La reelegida alcaldessa dona valor a la socialització i els projectes a realitzar a curt termini. «En cap cas podem banalitzar el fet d’invertir en festes i cultura, elements de socialització», diu

  21 julio 2023 10:34 | Actualizado a 21 julio 2023 10:38
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Josepa Figueras ha revalidat l’alcaldia en les passades eleccions municipals, obtenint el seu grup Il·lusionats de Nou CM, marca blanca de Junts, 4 regidors per damunt dels 3 que va comptabilitzar Som La Nou (ERC). Serà el seu segon mandat al capdavant de l’alcaldia, acompanyada d’un equip de govern gairebé renovat completament.

  Figueras és persona fermament convençuda que «en cap cas podem banalitzar el fet d’invertir en festes i cultura, elements de socialització que aporten un valuós pòsit immaterial a la comunitat», declara obertament. Al capdevall «les emocions del moment crea record i vincle per a tota la vida», rebla l’alcaldessa.

  I en certa manera les festes de la Nou de Gaià, siguin aquestes de Santa Magdalena, la de les Neus, l’altra festa major dels sants Cosme i Damià o l’agenda cultural de durant l’any es veuen amarades d’aquesta filosofia.

  En el programa que comença avui n’és un bon exponent, del que diem, quan a les 8 de la tarda es farà una lectura dramatitzada del Ball Parlat de Santa Magdalena, un espectacle itinerant per diferents punts de la part alta del poble «a fi que aquest text, recuperat el 2011 en motiu de la festa del mil·lenari i teatralitzat un parell de cops, no caigui en l’oblit», comenta Josepa Figueras.

  En aquesta línia, hi ha la tercera edició de Cartusia, un maridatge de vins, poesia i música, el qual enguany coincidirà el 5 d’agost amb la festa votiva de les Neus. S’avança unes dates per tal que l’esdeveniment no s’escaigui en els dies àlgids de la verema «cosa que dificultava la participació dels vinaters a la festa», recalca l’alcaldessa.

  Cal destacar, la represa dels Racons Encantats, després del parèntesi per la pandèmia. Serà els dissabtes dies 12, 19 i 26 d’agost, consistent en actuacions musicals en diferents racons emblemàtics del poble, per posar-los en valor, tals com el mirador de la Pleta, el racó del Burton i l’Eliot i la plaça del Centenari, on sonarà el jazz, bossa, soul, pop i boleros, escenaris idíl·lics per gaudir d’inoblidables vetllades nocturnes.

  Una programació estiuenca elaborada per la Comissió de Festes més participativa i transversal que mai, amb la regidora Mònica Gutiérrez al capdavant i una joventut implicada de totes, totes.

  L’acció municipal

  Però a banda de les festes, la vida municipal continua i la continuïtat de Josepa Figueras a l’alcaldia significa avançar en projectes i millores pendents d’executar a la vila.

  La màxima autoritat municipal incideix en què «primerament haurem de fer les obres pendents de pavimentació del tram d’uns 700 m. entre Cases Noves i Jaume I, treballs encallats per la pandèmia i la revisió de preus a l’hora de licitar, on cal renovar els serveis com ara l’enllumenat, clavegueram i pluvials».

  La segona actuació serà en el moment que surti la convocatòria per accedir a subvencions del PAM i del PUOSC, per renovar l’enllumenat i la canalització de l’aigua de boca, per import de 60 mil euros en un petit tram del carrer Santa Magdalena.

  Un projecte nou és el que contempla la pavimentació, serveis i voreres de l’avinguda de Catalunya, que és el pas de la carretera pel nucli urbà. L’elevat cost segurament comportarà dividir, en diferents fases, l’execució del projecte.

  Per altra banda, l’Ajuntament està portant a terme les obres de rehabilitació del camp de futbol i les seves instal·lacions donat que un grup de joves ha recuperat la històrica U.E. La Nou, equip que farà la presentació aquestes festes enfrontant-se al C.E. El Catllar. La iniciativa, al marge de rebre el suport municipal, ha obtingut molt bona resposta dels ciutadans, en forma de massa social.

  Comentarios
  Multimedia Diari