ERC-MES-MDC reclama millores d’accessibilitat al cementiri de Tarragona

Els republicans denuncien dificultats d’accés al cementiri municipal en una moció que presenten al plenari d’aquest divendres

15 mayo 2018 12:31 | Actualizado a 15 mayo 2018 13:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

ERC-MES-MDC demana que el cementiri de Tarragona disposi d’un pla d’accessibilitat que acabi amb les barreres arquitectòniques que existeixen actualment.

Només entrar al cementiri ens trobem un esglaó al llindar de la porta que s’hauria d’eliminar i el paviment interior de l’espai dificulta la circulació amb cadira de rodes’, explica el portaveu d’ERC Pau Ricomà.

El cementiri és un espai públic urbà i la Llei d’Accessibilitat de Catalunya  diu que l’Ajuntament ha de garantir l’accessibilitat i el manteniment d’aquests espais’ afegeix el líder republicà qui remarca que ‘és indispensable de fer cent per cent accessible un espai utilitzat per molta gent gran i per altres col·lectius amb dificultats de mobilitat’.

Els republicans presentaran una moció al plenari de divendres on s’enumeren altres elements que requereixen una intervenció de millora en aspectes d’accessibilitat.

‘L’accés als columbaris on es dipositen les cendres és mitjançant una escala amb molta inclinació, inaccessible per persones amb mobilitat reduïda, i en tot el cementiri s’haurien de revisar les pendents perquè en alguns casos poden tenir una inclinació excessiva que dificulti la mobilitat’, explica Ricomà.

Els republicans reclamen també que el panell electrònic informatiu de l’entrada del cementiri inclogui informació per invidents i especifiqui el recorregut adaptat per a cadires de rodes.

Des d’ERC-MES-MDC demanen a l’Ajuntament que insti al propietari del Cementiri de Tarragona a elaborar el seu propi pla d’accessibilitat i que el Consell Municipal de la Discapacitat sigui partícip de la iniciativa fent les aportacions de millora que corresponguin.

L’accessibilitat és una assignatura pendent a Tarragona que no podem seguir dilatant en el temps’, lamenta Ricomà qui recorda que ‘a la ciutat no disposem d’un pla d’accessibilitat malgrat que fa 2 anys el ple va aprovar una proposta d’ERC per realitzar-lo’.

Comentarios
Multimedia Diari