Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

L’Ajuntament de Tarragona guardona a la pagesia de Sant Llorenç i Sant Isidre

Amb aquests premis s’ha volgut reconeixer la importància del passat agrícola de Tarragona

| Actualizado a 23 noviembre 2022 14:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha presidit l’acte de lliurament dels guardons Excel·lència Agrària Rec Major i Medalla de Sant Llorenç del Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre. L’acte ha iniciat amb unes paraules de l’alcalde i a continuació ha pres la paraula el president del Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre, Raül Font-Quer.

El batllè tarragoní ha volgut agrair la tasca del Gremi de Pagesos i la tria dels guardons d’enguany com una “representació molt destacada del passat agrari de la nostra ciutat i del nostre territori”. Pel que fa als guardons d’Excel·lència Agrària, La Trencadora d’El Rourell; els aliments artesans Montserrat Rull d’Aflorja i els vins de Pallarades de Puigdelfí, tots tres “gent jove amb propostes molt interessants i reconegudes arreu, i que tenen la tradició passada dels seus familiars però que alhora han sabut innovar i tirar endavant el negoci familiar”. Així mateix ha destacat “l’excel·lència de l’enòloga Montserrat Nadal, filla predilecta de la ciutat”, per la seva tasca investigadora i docent, que ha definit com una “activista del vi”.

Pel que fa als reconeixements de la Medalla de Sant Llorenç, Ricomà ha felicitat particularment al membre del gremi Jordi Montreal; al representant del Ball dels dotze mesos de Reus, Jaume Grau i en nom del capítol catedralici a Mn. Antoni Pérez de Mendiguren.

Després del lliurament dels guardons, ha pres la paraula Montserrat Nadal, que ha parlat en nom de tots els guardonats amb l’Excel·lència agrària, Rec Major. Seguiament, el Degà del Capítol de la Catedral, Mn. Antoni Pérez de Mendiguren, ha parlat en nom dels guardonats amb la distinció Medalla Sant Llorenç. I Finalment ha estat el torn del Delegat Territorial de la Generalitat a Tarragona, Àngel Xifré i el parlament de cloenda a càrrec de l’alcalde Ricomà. El lliurament de guardons s’ha tancat amb la interpretació del Cor Gregal i una degustació dels productes de les empreses guardonades.

Comentarios
Multimedia Diari