La Casa de la Festa de Valls obre al públic exposant el Seguici al complet

La mostra serveix d’avantsala de la Festa Major de Sant Joan i es podrà visitar fins al proper 16 de juny. Els centres escolars de la ciutat hi realitzaran visites concertades durant els propers dies 

05 junio 2019 15:47 | Actualizado a 08 junio 2019 16:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Amb l’arribada del mes de juny, s’apropa la Festa Major de Sant Joan, i amb ella, una de les cites ja tradicionals de la prèvia santjoanera: l’obertura de La Casa de la Festa a la centenària Biblioteca Popular. Des d’ahir dimarts i fins al proper 16 de juny l’edifici ubicat al passeig dels Caputxins acollirà l’exposició del Seguici cerimonial de la ciutat. 

L’exposició de La Casa de la Festa permet visitar les bèsties i gegants, així com també palpar i visualitzar la riquesa de colors i l’ornamentació dels vestits dels diversos balls del seguici cerimonial, segons posava de relleu ahir l’Ajuntament en un comunicat. L’obertura de La Casa de la Festa suposa el preludi del Sant Joan a Valls i s’afegeix a les propostes i iniciatives que durant els pròxims dies ompliran l’agenda dels vallencs i vallenques en aquesta prèvia de la Festa Major. 

Figures d’imatgeria festiva

Així, durant quinze dies la Biblioteca Popular acollirà aquesta mostra temporal, que permetrà descobrir les figures d’imatgeria i els vestuaris dels balls de la Festa Major de Sant Joan: el drac, el ball de diables, l’ós i els trabucaires, el basilisc, el ball de gitanes, els nans, els gegants de la Ciutat, el bou, el ball de vells, el ball dels cercolets, el ball de bastons, el ball de pastorets, el bou tradicional, la mulassa, el ball de la primera, la moixiganga, el lleó, l’àliga de la Ciutat i els Xiquets de Valls. 

La mostra és organitzada per la Fundació Unió Anelles de la Flama amb el suport de l’Ajuntament de Valls i amb la participació del conjunt d’entitats que integren el seguici cerimonial de la ciutat: la Colla Gegantera La Pessigolla, el Bou de Valls, el Grup del Teatre Principal, l’Associació Cultural Ball dels Cercolets, l’Associació Cultural Verge de la Candela, l’Associació Cultural L’Espardenya, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Joves Xiquets de Valls.

La mostra de la Casa de la Festa forma part del cicle expositiu de la Biblioteca Popular, edifici patrimonial que acull exposicions temporals del Museu de Valls, amb la voluntat de dinamitzar culturalment aquest espai emblemàtic de la ciutat. 

Visites de les escoles

Entre els objectius de La Casa de la Festa hi figura la divulgació del patrimoni festiu de la ciutat entre els més petits. És per aquest motiu, segons subratlla el propi consistori vallenc, que, conjuntament amb la Regidoria d’Ensenyament, s’han organitzat visites dels centres escolars i educatius de la ciutat, que visitaran la mostra de bestiari i elements festius els dies 4, 5, 6, 7, 11, 12, 13 i 14 d’aquest mes de juny.

Comentarios
Multimedia Diari