La Cavalcada de Reis de Tarragona arriba amb una nova carrossa

'Fòrum Tarragona 2017', és la nova carrossa dels Jocs Mediterranis que anirà acompanyada per un equip de voluntaris

| Actualizado a 20 mayo 2017 21:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Aquest matí l’alcalde de Tarragona Josep Fèlix Ballesteros ha visitat les instal·lacions de la Brigada Municipal on s’ estant ultimant les carrosses reials. Les festes de Nadal ja són aquí i amb elles els principals actes, els més esperats, com són l’aparició de l’Home dels Nassos, l’arribada dels patges reials per entregar-los la carta i l’arribada dels Reis Mags amb la Cavalcada, del dia 5 de gener. L’ Ajuntament de Tarragona de nou presenta dues petites novetats per aquest esdeveniment tan important que des del Departament de Festes i la Brigada Municipal, així com la resta de l’Ajuntament, es cuida i mima fins a l’últim detall.

D’una banda, i amb la col·laboració de l’equip dels Jocs Mediterranis 2017, s’ha presentat la carrossa del Fòrum Romà. Els Jocs Mediterranis i totes les activitats que els envolten pretenen fomentar entre altres valors, la participació ciutadana. En aquest sentit, la Cavalcada de Reis de la ciutat és un clar exponent de tradició i d’implicació tant de petits com de grans. És un moment idoni per permetre visualitza la ciutadania un dels projectes més importants del territori com són els Jocs. Per aquest motiu, la Cavalcada de Reis de 2015 comptarà amb la novetat del “Fòrum Tarragona 2017”, la carrossa dels Jocs Mediterranis que anirà acompanyada per un equip de voluntaris.

La Comissió Assessora de la Cavalcada va veure amb bons ulls la participació d’aquesta nova carrossa des d’aquest any 2014 fins al proper 2017, any de la celebració dels Jocs.

L’altra novetat es correspon a l’estructura de l’acte de rebuda dels Reis per part de l’Alcalde de la ciutat a la plaça de la Font i un cop acabada la Cavalcada (aprox 20.30h); i és que anirà acompanyat, des de les 19h, d’un mapping sobre la façana del Palau Municipal, per a totes aquelles famílies que esperen l’arribada de Ses Majestats.

Com és tradicional, durant tot l’itinerari de la cavalcada es llençaran caramels, fins a uns 2.500kg i tots ells aptes per a persones celíaques.

Han acompanyat a l’alcalde Ballesteros, la Tinent d’alcalde de Cultura Begoña Floria, el tinent d’alcalde Javier Villamayor i la regidora de la Brigada Municipal Ivana Martinez; Pere Valls en representació de “Tarragona 2017”, la presidenta de la comissió de Reis Meritxell Gisbert i l’artista Alejandro Ayxendri. La cavalcada es realitza gràcies al patrocini de BASF i el suport d’ Autoxandri i Pinturas La Moderna.

 

PRINCIPALS ACTES:

Dimecres 31 de desembre de 2014

12 h, pla de la Seu, des de l’interior de la Casa Balcells. Aparició de l’Home dels Nassos, amb tants nassos com dies té l’any i saludarà els infants. Es dirigirà per la Part Alta fins a l’Ajuntament, on pujarà al balcó principal, per després continuar el seu itinerari fins al Recinte Firal on és ubicat el Parc Infantil de Nadal.

Itinerari: Pla de la Seu, Pare Iglésias, Merceria, Cols, Major, La Nau, Peixateria, Cós del Bou, plaça de la Font, Portalet, Rambla Vella, Sant Agustí, Rambla Nova (per la coca central) fins al monument als herois de la guerra del Francès, recorregut per l’altre lateral fins al carrer de la Unió, Apodaca, Barcelona, passeig d’Espanya i Recinte Firal.

 

Divendres 2 de gener de 2015

De 18 a 20 h, al pati del rei Jaume I, a l’Ajuntament. Recollida de cartes a càrrec dels Patges Reials.

 

Dissabte 3 de gener de 2015

De 18 a 20 h, al pati del rei Jaume I, a l’Ajuntament. Recollida de cartes a càrrec dels Patges Reials.

 

Diumenge 4 de gener de 2015

De 18 a 20 h, al pati del rei Jaume I, a l’Ajuntament. Recollida de cartes a càrrec dels patges Reials.

 

Dilluns 5 de gener de 2015

A les pastisseries i forns, venda del ritual Tortell de Reis, per trobar-hi la fava i la figureta d’un dels Reis.

A les 18,15 h, Serrallo/Moll de Costa, arribada per via marítima a la ciutat de Ses Majestats els Reis Mags -Melcior, Gaspar i Baltasar- des de terres de l’Orient, que serà saludada per les sirenes dels vaixells i barques del Port, així com per les 21 salves pirotècniques adreçades a les grans personalitats. Els patges dels Mags també encendran bengales de colors per assenyalar la seva entrada a la ciutat.

Desembarcament dels Mags al Serrallo/Moll de Costa.

Parlament de benvinguda als Mags a càrrec de la Consellera de Festes Begoña Floria i salutació per part del rei ros Gaspar en nom de Ses Majestats.

Tot seguit, focs artificials de benvinguda oferts per l’Autoritat Portuària.

Trasllat fins al punt d’inici de la Cavalcada, a la plaça dels Infants i carrer Reial.

A les 18.45 h, disparament del primer tro d’avís que anuncia la Cavalcada.

A les 19 h, plaça dels Infants-carrer Reial. Inici de la Cavalcada dels Reis Mags, que obrirà la Guàrdia Urbana motoritzada, l’esquadró de genets romans, la Guàrdia Urbana a cavall de gran gala i la carrossa del Fanal de la ciutat de Tarragona, i en la qual figuraran –entre d’altres- la carrossa de l’Estel que els ha guiat fins a la nostra ciutat, la de la Sínia per subministrar aigua a totes les seves bèsties, i les del Dromedari, el Camell i l’Elefant.

 

Itinerari: Reial, Carros, Apodaca, Mitja Lluna, Unió, Rambla Nova (dos tombs); carrer Sant Agustí, Portalet i plaça de la Font.

Cap a les 20.30 h, arribada a la plaça de la Font, tocs dels clarins i timbales per saludar els Mags, lliurament de les claus de la ciutat per part de Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona i missatge de pau a les nenes i nens per part del rei blanc Melcior i comiat.

Durant tota la nit i matinada, els Mags i els seus patges repartiran milers de regals per a les nenes i nens, i per a tota la ciutadania.

 

Dimarts 6 de gener de 2015. Diada de Reis

9 h. Mags Solidaris. Els Reis Mags visitaran diverses residències, hospitals i centres d’acollida de la ciutat.

Comentarios
Multimedia Diari