La colla Jove de Tarragona rebutja actuar en la diada castellera de Sant Fèlix

A la Jove "li encantaria actuar a Sant Fèlix però la situació actual fa que la colla no se senti gens còmoda amb el procés de selecció i amb la dinàmica generada els últims anys amb la colla en la diada castellera"

06 marzo 2018 10:12 | Actualizado a 06 marzo 2018 13:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Colla Jove Xiquets de Tarragona ha rebutjat actuar en la diada castellera de Sant Fèlix, que se celebrarà el 30 d'agost a Vilafranca del Penedès, segons han anunciat avui els administradors de la festa major, que són els encarregats d'escollir les colles participants.

Les colles castelleres que actuaran en la diada de Sant Fèlix seran els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, els Minyons de Terrassa i la Colla Joves dels Xiquets de Valls, que configuraran, de nou, el cartell més tradicional.
La polèmica ha sorgit quan els administradors de la festa major de Vilafranca han explicat la renúncia de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, un fet sorprenent ja que no és habitual que una colla renunciï a actuar en una de les diades més importants de tota la temporada.

Els administradors han llegit la resposta de la Jove de Tarragona a la proposta del quintet d'actuar per la festa major de Vilafranca: "a la colla li encantaria actuar a Sant Fèlix però la situació actual fa que la colla no se senti gens còmoda amb el procés de selecció i amb la dinàmica generada els últims anys amb la colla en la diada castellera".

Segons l'administradora Lidia Blasco, ells han entès que la diada de Sant Fèlix "en teoria compta amb les quatre millors colles del món casteller i la Jove de Tarragona, tot i estar dins de les quatre millors colles des de fa ja un temps, no ha estat seleccionada per actuar el dia 30 d'agost durant molts anys anteriors i suposem que això els ha molestat"".

El quintet organitzador de la festa ha reconegut que ells sí que volien la Jove de Tarragona dins de la diada i que fins i tot els van demanar que reconsideressin la seva decisió, cosa que no ha estat possible.

A part de les quatre colles que finalment actuaran el dia 30 d'agost i la Jove de Tarragona, els administradors s'havien reunit també amb els Capgrossos de Mataró, que s'han mostrat agraïts per haver estat considerats com una opció per a Sant Fèlix.

Els administradors han explicat que finalment s'han decidit per Verds, Vella, Minyons i Joves de Valls tenint en compte quines són les millors colles que han liderat el rànquing casteller i les quatre colles que han fet els millors castells de gamma extra durant el 2017, exceptuant sempre la Jove de Tarragona ja que aquesta s'ha autodescartat de la diada. 

Comentarios
Multimedia Diari